MENU BEZ GLUTENU we wrocławskiej La Maddalenie

mad1Pasją właścicieli La Maddaleny (ul. Pawła Włodkowica 9, Wrocław) są podróże i łączenie kulinarnychmad5 smaków europejskich krajów basenu morza Śródziemnego. Nazwa restauracji jest w pewnym sensie symboliczna. Niezwykły archipelag wysp La Maddalena leży na morzu Śródziemnym i wciśnięty jest między włoską Sardynię i francuską Korsykę. To właśnie na La Maddalenie łączą się smaki obu nacji, słynących z doskonałej kuchni i wielogodzinnych biesiad. Obu tym pasjom również stara się być wierna restauracja La Maddalena. Dlatego w menu restauracji można znaleźć między innymi: duszony w cytrynie udziec jagnięcy z ziemniaczanym fondant podany z sosem z jogurtu śródziemnomorskiego z ziołami i rukolą z miodowo balsamicznym vinaigrette, gicz jagnięcą duszoną w pomarańczach i czerwonym winie, podaną z pieczonymi batatami, sałatą i parmezanem czy też po prostu talerz tapas. A na deser: semifreddo z owocami leśnymi, konfiturą z moreli i kardamonu z musem wiśniowym i bratkami, gotowana w metaksie brzoskwinia z migdałami, musem czekoladowym, kremem waniliowym, bezami i borówkami.

W kuchni przygotowywane są dania tylko z naturalnych i pełnowartościowych produktów a nie z gotowych półproduktów. Większość dań z menu to dania bezglutenowe.

mad4 mad3 mad2