Warsztaty dla dzieci i dorosłych w Lesznie – 25 października 2014

dzieci_gifLeszczyński oddział Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej zaprasza na bezpłatne warsztaty kulinarne z firmą Schär: „Zdrowa kuchnia bez glutenu”. Odbędą się w sobotę, 25 października, w godzinach 10.00 – 15.00, w Zespole szkół Rolniczo – Budowlanych w Lesznie (woj. wielkopolskie) przy ul. 1 maja 1. Zapisy: m.soltysiak@celiakia.pl.
W zgłoszeniu proszę podać: imię i nazwisko dziecka oraz jego wiek, imię i nazwisko rodzica, a w przypadku udziału tylko osoby dorosłej – imię i nazwisko. Proszę podać również numer telefonu, miejscowość oraz imię i nazwisko osoby z rodziny, która jest członkiem Stowarzyszenia. Szczegóły pod numerem telefonu: 602 383 840. Pierwszeństwo udziału w warsztatach – dla członków Stowarzyszenia. Pozostałe osoby – tylko w razie wolnych miejsc. Liczba miejsc jest ograniczona.
W programie dla dzieci: pizza, racuchy i ciastka, degustacje produktów Schär.
W programie dla dorosłych: chleb, bułki, drożdżówki, makaron, pierogi, pasta z sardynek i amarantusa, degustacje produktów Schär oraz napojów Buenos Ice Tea.
Od godziny 10.00 do 11.00 – konsultacje z dietetykiem z Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Lesznie. Od godziny 11.00 – prezentacja i spotkanie z przedstawicielem firmy Schär. W programie także stoiska ze zdrową i bezglutenową żywnością – polską, czeską i włoską, kupony rabatowe.