Aktualności
Przedświąteczny wykład dietetyka w Krakowie
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, korzystając z gościnności Instytutu Pedagogiki Uniwersytetu Jagiellońskiego, zaprasza na wykład, z którego dowiemy się, czy przy […]
Wigilia bezglutenowa – oferta lokali z MENU BEZ GLUTENU 2015
Dla wszystkich zabieganych przygotowaliśmy ofertę restauracji należących do MENU BEZ GLUTENU, w których można zamawiać świąteczne dania bezglutenowe. Przy zamawianiu potraw należy zawsze zaznaczyć, że […]
Bezpieczne owsiane produkty z licencją
Miło nam poinformować, że tym razem lista produktów objętych licencją na znak Przekreślonego Kłosa została poszerzona o bezpieczne dla nas bezglutenowców produkty owsiane firmy Intenson. […]
„Bez glutenu” nr 7 już wkrótce!
Nasz magazyn jest w drukarni, a my przygotowujemy się do wysyłki wielu tysięcy egzemplarzy. „Bez glutenu” otrzymają bezpłatnie członkowie Stowarzyszenia, którzy mają uregulowane składki członkowskie […]
Bezglutenowy makaron „Pastani” w Biedronce
Makaron „Pastani” Bezglutenowy ze znakiem Przekreślonego Kłosa jest produkowany w 100 % z mąki kukurydzianej, nie zawiera glutenu i jaj. Dostępny w stałej ofercie Biedronki […]
Świąteczno – mikołajkowe spotkania Stowarzyszenia
Choć za oknem robi się coraz zimniej, to w Stowarzyszeniu jest coraz cieplej, a nawet gorąco. Bo grudzień to niezwykle gorący okres pod względem ilości […]
Bezglutenowe wyroby „Strzały” z Mokrska
Masarnia „Strzała” z Mokrska to firma produkująca tradycyjnymi metodami wędliny i wędzonki. Mieliśmy okazję poznać jej produkty podczas tegorocznych targów Gluten Free EXPO III w […]
Warsztaty świąteczne w Gdańsku
Zapraszamy członków Stowarzyszenia, którzy nie brali jeszcze udziału w warsztatach kulinarnych, na bezglutenowe warsztaty dla początkujących pt. „Świąteczne wypieki”. Będziemy piec chleb, lepić pierogi, znajdzie […]
Mikołajki i spotkanie świąteczne w Toruniu
Toruński oddział Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej zaprasza 12 grudnia o godz.14:00 na świąteczne spotkanie w „Celia cooking” przy ul.Dziewulskiego 21. Przy […]
Celiakia we „WPROST”
W aktualnym numerze tygodnika „Wprost” (7-13 grudnia), który właśnie ukazał się w kioskach, znajduje się przygotowany pod patronatem Stowarzyszeniem duży tekst na temat celiakii i […]