Ganache z Dąbrowy Szlacheckiej w MENU BEZ GLUTENU

Ganache to w pełni bezglutenowa pracownia cukiernicza z Dąbrowy Szlacheckiej koło Krakowa. Cukiernia otrzymała właśnie certyfikat MENU BEZ GLUTENU, programu prowadzonego przez nasze Stowarzyszenie.

Ganache to miejsce, które powstało z pasji do pieczenia i dobrego bezglutenowego jedzenia. W ofercie cukierni znajdują się świeże wypieki: od sernika, ciasta marchewkowego i eklerów po chleb, bajgle czy drożdżówki. Pracownia oferuje także przygotowanie słodkich stołów na imprezy okolicznościowe takie jak wesela, chrzciny czy urodziny. Produkty oferowane przez Ganache przygotowywane są z użyciem składników najwyższej jakości, np. jaj od lokalnego dostawcy. A także z użyciem masła, marcarpone i tradycyjnego cukru.

Pracownia Ganache  jest prowadzona przez małżeństwo: Panią Barbarę, która jest od 5 lat na diecie bezglutenowej i Pana Rocha.

Ja jestem odpowiedzialna za opracowanie receptur i przygotowywanie słodkich wypieków. Roch to mistrz chleba i dobry kompan w bezglutenowej diecie. Razem przenieśliśmy swój domowy świat do pracowni, aby pokazać, jak może smakować dieta bezglutenowa. Marzę, by nasze bezpiecznie zapakowane ciasta i chleby były dostępne w formie porcji w wielu miejscach na terenie Krakowa i okolic – mówi Pani Barbara.

Pracownia oferuje swoje wypieki na zamówienie. Z aktualną ofertą można zapoznać się w mediach społecznościowych pracowni. Świeże wypieki dostępne są:

  • od ręki w środy i soboty w godzinach 8:00-13:00 na Targu Pietruszkowym w Krakowie przy ul. Kalwaryjskiej 9/15
  • w niedziele w godzinach 10:00-15:00 w pracowni przy ul. Królewskiej 30 w Dąbrowie Szlacheckiej
  • w pozostałe dni po ustaleniu telefonicznym odbiór zamówień odbywa się w pracowni.
Ganache z Dąbrowy Szlacheckiej w MENU BEZ GLUTENU