Insulinooporność i celiakia – jak to połączyć? – webinar

Zapraszamy serdecznie członków Stowarzyszenia na webinar pt.: „Insulinooporność i celiakia – jak to połączyć?” z udziałem Dominiki Musiałowskiej*, Prezeski Fundacji Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie. Webinar odbędzie się 27 września (wtorek) w godz. 10.00 – 12.00.

Zakres tematyczny webinaru jest bardzo bogaty:

  1. O insulinooporności:
  • co to jest insulinooporność
  • przyczyny, objawy, diagnostyka
  • leczenie insulinooporności: żywieniowe i pozażywieniowe
  1. Celiakia a insulinooporność
  • skąd się bierze insulinooporność u pacjentów z celiakią
  • jak zapobiec rozwojowi insulinooporności
  1. Dietoterapia celiakii i insulinooporności – jak to połączyć?
  • dieta bezglutenowa a dieta zalecana w insulinooporności
  • jakie bezglutenowe produkty wybierać, żeby zmniejszyć lub zapobiec insulinooporności
  1. Zdrowie psychofizyczne a nawyki żywieniowe w celiakii i insulinooporności
  • wpływ stresu na wybory żywieniowe
  • zdrowa i niezdrowa relacja z jedzeniem
  • jak zadbać o zdrowie psychiczne przy stosowaniu restrykcyjnej diety bezglutenowej

Wydarzenie przeznaczone jest dla członków Stowarzyszenia z uregulowanymi składkami (do 2022 r. włącznie). Obowiązuje rejestracja. 19 września za pośrednictwem newslettera wszystkim członkom prześlemy link do rejestracji na webinar.  Rejestracja będzie otwarta do 26 września 2021 r. do godziny 10:00.

Osoby, które nie są członkami Stowarzyszenia, a chcą wziąć udział w wydarzeniu zapraszamy do dołączenia do nas. Prosimy o przesłanie deklaracji członkowskiej i potwierdzenia wpłaty składki członkowskiej najpóźniej do wtorku 23 września 2021 r. na adres deklaracje@celiakia.pl.

Liczba miejsc podczas transmisji na żywo jest ograniczona do 200, decyduje kolejność wejścia do pokoju webinarowego w dniu wydarzenia. Jednakże każda zarejestrowana osoba, niezależnie od uczestnictwa w spotkaniu na żywo, otrzyma dzień po webinarze tymczasowy dostęp do nagrania.

Po wykładzie Pani Dominika Musiałowska będzie odpowiadać na pytania uczestników webinaru, także te dotyczące mikrobioty u osób na diecie bezglutenowej – serdecznie zapraszamy!

Serdecznie zapraszamy!

*Dominika Musiałowska – Prezeska Fundacji Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie, psychodietetyczka, edukatorka zdrowotna, członkini Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Ukończyła studia podyplomowe z psychologii zdrowia, dietetyki klinicznej, psychosomatyki i symptopsychologii oraz psychodietetyki. Obecnie w trakcie studiów magisterskich na kierunku psychologia kliniczna. Prowadzi konsultacje indywidualne skupiając się na zdrowiu psychofizycznym. Autorka i współautorka 11 książek o insulinooporności oraz książki „Celiakia – życie bez glutenu”, którą nasze Stowarzyszenie objęło patronatem. Prelegentka i organizatorka szkoleń, warsztatów oraz konferencji dla pacjentów i specjalistów. Aktywnie edukuje w mediach społecznościowych. Prywatnie pacjentka z insulinoopornością, PCOS, chorobą Hashimoto i celiakią.

Insulinooporność i celiakia – jak to połączyć? – webinar