Kafej – cukiernia wegańska z Poznania w MENU BEZ GLUTENU

Kafej to niewielki, ale klimatyczny lokal przy Pl. Cyryla Ratajskiego 4b w Poznaniu. Wszystkie słodkości, które tutaj powstają, nie zawierają glutenu. Cukiernia specjalizuje się w przygotowywaniu specjałów z naturalnych produktów, dbając także o ich atrakcyjność pod względem wizualnym. „Staramy się, aby wszystkie produkty zachowały swoje wartości odżywcze, dlatego większość ciast jest robiona według zaleceń diety witariańskiej (raw food), która wyklucza produkty wysoko przetworzone oraz poddane działaniu temperatury powyżej 47˚C, która niszczy enzymy i składniki mineralne zawarte w warzywach i owocach – mówi właścicielka. – Poza tym stosujemy metodę namaczania orzechów użytych do wytwarzania ciast, co sprawia, że dostarczamy organizmowi 100% wartości odżywczych, jakie zawierają orzechy”.

Oferta skierowana jest nie tylko do wegan, ale do wszystkich, którzy chcą cieszyć się słodkim smakiem zdrowych deserów, również do osób z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W menu znajdziemy torty, ciasta, lody i desery nie tylko bez glutenu, ale też bez laktozy i bez białego cukru. W zależności od oferty danego dnia, można tu skosztować coś tradycyjnego, np. szarlotkę, tartę cytrynową lub coś o bardziej egzotycznego, np. nerkownika o smaku mango. Przy kawie czy herbacie skosztować można robionych na miejscu pralin. Przyjmowane są zamówienia indywidualne na torty i ciasta okolicznościowe. Na życzenie również bez orzechów, cytrusów, kakao, soi i wielu innych składników. W ofercie jest także słodki catering. Kafej chętnie współpracuje również z innymi restauracjami.

Z przyjemnością witamy kawiarnię Kafej w programie MENU BEZ GLUTENU i zachęcamy do odwiedzin tego przytulnego miejsca.

Kafej – cukiernia wegańska z Poznania w MENU BEZ GLUTENU