Konkurs „Dyniodobre” na kuchniabezglutenowa.pl – rozstrzygnięcie

Mamy ogromną przyjemność ogłosić zakończenie kolejnej edycji konkursu na portalu kuchniabezglutenowa.pl. Tym razem tematem przewodnim była dynia.

Konkurs wygrał przepis na dyniowego aligatora z ciasta francuskiego, autorstwa Anny S. (użytkownik Glucia).

Wśród 32 zgłoszonych propozycji można było znaleźć przepisy na przeróżne dyniowe desery, zupy, dania główne, śniadania i przekąski. Użytkownicy wykazali się ogromną pomysłowością, kreatywnością i poddali mnóstwo pomysłów na wykorzystanie dyni. Wybór był naprawdę trudny, a losy pierwszego miejsca ważyły się niemal do końca. Serdecznie gratulujemy zwyciężczyni!

Nagrodą w tej edycji konkursu była gofrownica, produkty bezglutenowe do przygotowywania gofrów, bezglutenowe przekąski oraz książki i gadżety Stowarzyszenia. 

Zachęcamy do wykonania zwycięskiego przepisu oraz pozostałych konkursowych propozycji. Jest z czego wybierać.

Spis wszystkich konkursowych przepisów znajduje się tutaj. 

Konkurs „Dyniodobre” na kuchniabezglutenowa.pl – rozstrzygnięcie