Nutribiota a COVID – ciekawa konferencja online

Jak nie dać się otępieniu i innym powikłaniom po COVID-19? Jakie probiotyki stosować? Jak zadbać o zdrowie psychiczne? Specjaliści dzielą się swoimi doświadczeniami podczas kolejnej odsłony konferencji online z cyklu „Nutribiota – spotkania z dietetyką funkcjonalną” 19 i 20 listopada 2021 r.

Rośnie liczba osób, które przechorowały COVID-19 i doświadczają długofalowych powikłań choroby. Do specjalistów trafiają pacjenci z problemami neurologicznymi, psychicznymi, pulmonologicznymi, kardiologicznymi, żywieniowymi.  Jak im pomóc? Jak sobie z tym radzić będąc pacjentem? Na te i mnóstwo innych pytań odpowiadać będą specjaliści z bardzo różnych dziedzin medycyny i żywienia podczas konferencji organizowanej przez zespół prof. dr hab. n. med. Ewy Stachowskiej z Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie.

Pani Profesor była niedawno naszym gościem podczas webinaru „Mikrobiota – nasi bracia najmniejsi”. Wszystkich zainteresowanych zarówno pogłębieniem zagadnień związanych z naszym mikrobiomem jelitowym w kontekście efektów przechorowania COVID-19, jak i innymi tematami zdrowia w czasach pandemii zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami dotyczącymi konferencji.

Świetny zespół prelegentów gwarantuje po raz kolejny, że będzie to niezwykle interesująca konferencja. Jest ona skierowana nie tylko do lekarzy, ale także dietetyków, studentów i pacjentów, którzy są otwarci na dużą dawkę solidnej wiedzy.

A oto kilka przykładowych tytułów wykładów:

  • Przeszczepienie mikrobioty jelitowej metodą na lepszą rekonwalescencję? – dr n. med. Jarosław Biliński
  • Pacjent onkologiczny. COVID-19 i nowotwór złośliwy okiem onkologa – dr n. med. Aleksandra Kapała
  • Przegląd powikłań neurologicznych i neuropsychiatrycznych po COVID-19 – lek. Paweł Kram
  • „Trudno tak razem być nam ze sobą”, czyli o relacjach człowieka z dietą – Miłosz Brzeziński
  • Złote rady profesora maratończyka dla biegaczy ozdrowieńców (i nie tylko). Jak wrócić do formy? – prof. dr hab. n. med. Kazimierz Ciechanowski
  • Postępowanie u osób po COVID-19 z problemami neurologicznymi – dr hab. n. med. Iwona Rotter
  • Żołądkowo – jelitowy przebieg COVID-19 – co dalej z pacjentami? – dr hab. n. med. Wojciech Marlicz
  • Przetrenuj swój układ immunologiczny do walki z infekcją – dr n. med. Maciej Hałasa
  • Rośliny jadalne o działaniu immunostymulującym – prof. dr hab. n. med. i zdr. Katarzyna Janda – Milczarek
Nutribiota a COVID – ciekawa konferencja online