O celiakii i znaku Przekreślonego Kłosa na SGGW

Na zaproszenie Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie we wtorek 9 kwietnia nasi eksperci poprowadzili 3-godzinną sesję wykładową dla studentów Katedry Technologii Żywności.

O celiakii i chorobach glutenozależnych oraz o zasadach diety bezglutenowej mówiła Anna Marczewska z Zarządu Stowarzyszenia. Natomiast informacje o Stowarzyszeniu, jego celach i działalności, a także o Europejskim Systemie Licencyjnym na znak Przekreślonego Kłosa przekazała uczestnikom Prezes Stowarzyszenia, Małgorzata Źródlak. Anna Marczewska jest dietetykiem, a obie panie są audytorkami przemysłu spożywczego i mają duże doświadczenie praktyczne w prezentowanych tematach.

W przerwie pomiędzy wykładami studenci zostali zaproszeni do degustacji pieczywa bezglutenowego i jego oceny sensorycznej.

Po trzech godzinach słuchania i otrzymaniu olbrzymiej dawki wiedzy studenci i przyszli technolodzy podziękowali za prezentacje oklaskami, więc chyba byli zadowoleni:)

O celiakii i znaku Przekreślonego Kłosa na SGGW