Piekarnia POCHLEB zaprasza po bezglutenowy chleb

Poznański Pochleb (al. Marcinkowskiego 20, Stare Miasto) to manufaktura pieczywa bezglutenowego i roślinnych past do chleba, która dołączyła do programu MENU BEZ GLUTENU, zdobywając tym samym certyfikat miejsca przyjaznego bezglutenowcom. Powstała z myślą o osobach na diecie eliminacyjnej. Codziennie oferuje świeże bezglutenowe wypieki, niezawierające produktów odzwierzęcych oraz bezlaktozowe, wegańskie masło. Ale to nie wszystko. Można tu znaleźć także roślinne pasty do chleba, w tym roślinny smalec i inne nietypowe sezonowe produkty.

Większość surowców używanych do wypieku w Piekarni POCHLEB pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych wolnych od GMO oraz posiada certyfikat Przekreślonego Kłosa.  Jak mówi właścicielka piekarni: „Mieszanki mąk, których używamy są efektem naszej kilkuletniej praktyki wypieku. Każdą z nich przygotowujemy sami w naszej piekarni. Używamy wyłącznie niejodowanej, nieoczyszczanej kamiennej soli kłodawskiej. Staramy się eliminować większość produktów, na które najczęściej występuje nietolerancja pokarmowa, dlatego nie znajdziecie w naszych produktach soi, bezglutenowej skrobi pszennej, kukurydzy, a także ryżu i owsa oraz żadnych produktów odzwierzęcych. Opieramy się wyłącznie na produktach naturalnie bezglutenowych, a chleby wypiekamy na naturalnym zakwasie bez dodatku drożdży”.

POCHLEB codziennie udowadnia, że dieta eliminacyjna jest różnorodna i równie bogata w smak co kuchnia tradycyjna.