Piekarnia WOLNA na Jeżycach w MENU BEZ GLUTENU

Piekarnia WOLNA na Jeżycach to kolejny punkt bezglutenowej piekarni WOLNA w Poznaniu. Lokal przy ul. Kraszewskiego 14 w Poznaniu (dzielnica Jeżyce) uzyskał właśnie certyfikat programu MENU BEZ GLUTENU. Wytwarzane rzemieślniczo pieczywo piekarni jest w 100% bezglutenowe i wegańskie.

Menu Bez GlutenuStawiamy na prosty skład, wysokiej jakości certyfikowane składniki, a przede wszystkim na smak. W końcu dieta eliminacyjna ma być nie tylko zdrowa, ale przede wszystkim smaczna – mówi właścicielka. –Każda osoba z nietolerancją znajdzie tu coś dla siebie, bo są produkty bez laktozy, bez mleka, bez jajka, bez dodatku cukru, a także bez kilku innych alergenów.

Piekarnia posiada w swojej ofercie szeroki asortyment chlebów, bułek, bagietek i innych wyrobów piekarniczych. Są wypieki na drożdżach i zakwasie, w wersjach bez dodatków i z dodatkami ziaren, suszonych pomidorów, oliwek, ziół czy bakalii.

Piekarnia WOLNA na Jeżycach w MENU BEZ GLUTENU