Pierwsza w Polsce w pełni bezglutenowa cukiernio-piekarnia w MENU BEZ GLUTENU – Warszawa

LOKAL NIE ISTNIEJE LUB NIE NALEŻY DO PROGRAMU MENU BEZ GLUTENU.

Materiał o piekarni w „Wydarzeniach”  Polsatu można obejrzeć tutaj.

O czym marzy większość osób na diecie bezglutenowej? O tym, że podczas zwykłych, codziennych zakupów wchodzą do bezglutenowej piekarni, gdzie oprócz pachnącego, wyjętego prosto z pieca chleba czy bułeczek mogą skosztować bezglutenowego ciasta, popijając je kawą lub herbatą. Z radością informujemy, że to marzenie właśnie się spełnia w Warszawie przy Al. Prymasa Tysiąclecia 76 D. Pierwsza w Polsce w pełni bezglutenowa piekarnio-cukiernia Margita, która przystąpiła do naszego Programu MENU BEZ GLUTENU posiada w sprzedaży codziennie świeży chleb bezglutenowy w cenie 10 zł za sztukę (500 g), bułeczki smakowe na ostro, słodko i z ziołami – 1,50 zł za sztukę, ale ponieważ na razie właścicielom trudno jest oszacować popyt na poszczególne produkty, najlepiej jest wcześniej zamówić wybrane wyroby telefonicznie. Oprócz pieczywa w Margit można kupić także bezglutenowe ciasto drożdżowe z owocami, wkrótce także ciasto makowe, baklavę ryżową, bezy i drobne ciasteczka (do kawy i nie tylko).  Niedługo zacznie także działać na miejscu mini-kawiarenka. Już teraz telefonicznie, mailowo lub na miejscu można także zamówić bezglutenowy tort tradycyjny, fantazyjny (angielski), ciasto lub pieczywo. Oferta dostosowana jest do osób nie tylko na diecie bezglutenowej, ale także bezmlecznej i bezjajecznej. Strona internetowa Margity jest w budowie, dlatego na razie w razie pytań odnośnie oferty/zamówień prosimy kontaktować się na numer tel: 517-828-016 lub pisać na adres:  cukiernia@margita-bezglutenowo.pl.

Cukiernia czynna jest w godzinach 10.00-18.00, w sobotę 10.00-15.00.

Zachęcamy do odwiedzenia tego wyjątkowego dla wszystkich bezglutenowców miejsca i skosztowania jego wypieków.