Polska kuchnia bez glutenu w Poznaniu

Lokal nie istnieje lub nie należy do programu MENU BEZ GLUTENU

Restauracja Oberża Pod Dzwonkiem mieści się w Poznaniu, przy ulicy Garbary 54. Jest to rodzinna firma łącząca tradycyjną kuchnię z nowoczesnym i zdrowym podejściem do gotowania.
„Odbyliśmy szereg szkoleń i warsztatów prowadzonych przez: Fundację Jak Motyl i Bezglutenową Mamę. Uwrażliwiliśmy się na problemy związane z chorobami układu immunologicznego, np.: chorobę Hashimoto oraz z dietą bezglutenową. Na życzenie przyrządzamy posiłki także bez laktozy, jaj czy innych alergenów. Upieczemy Wam chrupiący chleb, przygotujemy bezpieczne śniadanie, obiad czy kolację, a także pyszne desery i ciasta. Zorganizujemy przyjęcie na każdą kieszeń i okazję” – mówi właścicielka Aleksandra Korytowska.

Oberża pod dzwonkiem gotuje smacznie i zdrowo, bez kostek rosołowych, gotowych mieszanek do przyprawiania, produktów instant, wszelkich ulepszaczy, konserwantów, chemii, półproduktów i tanich zamienników. Kuchnia bazuje na polskich domowych i sprawdzonych recepturach w bezglutenowym wydaniu, pachnie ziołami, grzybami, soczystymi mięsami oraz rybami.

Restauracja oferuje możliwość organizacji przyjęć rodzinnych i biznesowych oraz wesel. Do dyspozycji gości jest kilka sal (na parterze i na piętrze) oraz sala taneczna. W sezonie letnim restauracja zaprasza do pachnącego ziołami ogródka. Restauracja oferuje też kameralny catering dla najbardziej wymagających klientów.