Bez glutenu nr 7

„Bez glutenu” nr 7 został wydany w grudniu 2015 roku, więc część zawartych w nim informacji nie jest już aktualnych. Od tego czasu życie „bezglutenowców” zrobiło się trochę łatwiejsze. Przybyło firm licencjonowanych i lokali z MENU BEZ GLUTENU.

Ale i tak warto zajrzeć do tego numeru, by przeczytać:

  • rozmowę z profesorem Maciejem Kaczmarskim o tym jak walczyć z alergiami
  • o zespole przeciekającego jelita – czy w ogóle istnieje?
  • o diecie w alergiach pokarmowych
  • czym zastąpić mleko i jak zrobić naleśniki i gofry bezglutenowe bez mleka i jajek
  • jak zrobić chleb na zakwasie i na naturalnych mąkach
  • jak gotuje Facet w Kuchni
  • o glutenie w kosmetykach

Są też:

  • relacje z podróży do Maroka, Irlandii, Paryża i pielgrzymki do Camino de Santiago
  • relacja z Gluten Free EXPO III
  • wskazówki jak radzić sobie gdy dziecko ma zieloną szkołę czy wycieczkę klasową
  • i jeszcze inne ciekawe artykuły

Przyjemnej lektury!