Relacja z bezglutenowych warsztatów „Domowy fast food” w Puławach

W Puławach, w Klubie AMIK, 28 września 2019r.  odbyły się długo wyczekiwane warsztaty „Domowy fast food”.

Uczestnicy dopisali, ich ilość zaskoczyła organizatorów. Było nas prawie 30 osób, w tym dorośli i dzieci. Dzięki temu nie zabrakło rąk do pracy i każdy mógł zmierzyć się z przepisami.

Bezglutenowe tortille oraz szybka pizza z patelni okazały się nie takie trudne do przygotowania, a przy tym bardzo smakowite. Dodatkowo, dzięki uprzejmości jednego z uczestników, dzieci mogły spróbować upieczonej na miejscu pizzy prosto z pieca. Dziękujemy!

Dodatkową atrakcją, zwłaszcza  dla dzieci na diecie bezglutenowej,  były przyniesione przez uczestników wypieki i przekąski. A najważniejsze dla nich było to,  że mogły wszystkiego próbować bez obaw o dietę.

W spotkaniu uczestniczyli zarówno stali bywalcy, jak również osoby nowo zdiagnozowane. Na warsztaty przyjechały osoby ze Świdnika, Radomia, Lublina, Dęblina, Puław, a nawet z Warszawy.

Całe wydarzenie jednak nie mogłoby się odbyć, gdyby nie przychylność Pani Beaty Biaduń-Sierockiej, Kierowniczki ODK AMIK, która po raz kolejny udostępniła nam pomieszczenia klubu. Serdecznie dziękujemy!

Małgorzata Sawczuk, organizatorka spotkania, członek Stowarzyszenia

Relacja z bezglutenowych warsztatów „Domowy fast food” w Puławach