Relacja z Dnia Dziecka w Katowicach

W tym roku Dzień Dziecka na Górnym Śląsku świętowaliśmy w studio kulinarnym „Pole do popisu”, które mieści się przy ul. Batorego 3 w Katowicach. Dzięki serdeczności właścicieli dzieci wraz z pomocą rodziców mogły się wcielić w rolę małych kucharzy. Warsztaty poprowadziła przedstawicielka Stowarzyszenia regionu śląskiego, dietetyk kliniczny Justyna Bajgrowicz-Biegun. Spod noży uczestników wyszły między innymi takie oto specjały: gruziński placek chaczapuri, jaglane rafaello, muffinki bananowe, sezamki oraz domowe żelki.

  

Wszystkie potrawy były tak pyszne, że zniknęły w mig ze stołu. Dzięki życzliwości wielu firm, Partnerów Stowarzyszenia, dzieci otrzymały również słodkie upominki. Składamy serdeczne podziękowania sieci LIDL za przekazane napoje, musy owocowe i chrupki oraz firmom Dr. Oetker za kisielki „Słodka Chwila” w dwóch smakach oraz Schär za pyszne wafle i ciasteczka.

Serdeczne podziękowania kierujemy do właścicieli „Pola do popisu” za udostępnienie studia kulinarnego. Wyrazy wdzięczności dla Xymeny Khelouf za pomoc w organizacji warsztatów.
Do zobaczenia wkrótce na Śląsku!

  

Od Zarządu Stowarzyszenia: Dziękujemy za zorganizowanie po raz kolejny wspaniałego Dnia Dziecka.