Relacja z pierwszych bezglutenowych warsztatów w Olsztynie

W dniu 20.04.2013r. odbyły się pierwsze bezglutenowe warsztaty kulinarne w Olsztynie. Uczestniczyło w nich  około 25 osób. Piekliśmy chleb, pizzę, świderki, ciasteczka ryżowe oraz tort. Wykonywaniu potraw towarzyszyły dyskusje dotyczące diety bezglutenowej, celiakii, a także innych tematów. Było bardzo wesoło i twórczo! Zaangażowanie było tak ogromne, że aż ze śmietanki wyszło…masło! 😉  Jedliśmy zatem tort brzoskwiniowo-masłowy – był pyszny! Dziękujemy wszystkim za przybycie, mile spędzony czas i dozę dobrego humoru! Dziękujemy również uczniom szkoły zawodowej (kierunek-kucharz małej gastronomii) ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci Niesłyszących w Olsztynie za zaangażowanie, aktywną pracę i pomoc w czasie warsztatów.

Od Zarządu Stowarzyszenia: Dziękujemy bardzo Milenie i Beacie za przygotowanie i prowadzenie warsztatów oraz wszelką aktywność.