Relacja z warsztatów w Ostrowcu Świętokrzyskim

W dniach 26 stycznia i 6 lutgo w Zespole Szkół nr 2 w Ostrowcu Świętokrzyskim odbyły się warsztaty dla uczniów klas gastronomicznych. Dzięki firmie Balviten uczniowie mieli możliwość przygotować smakołyki bezglutenowe a także bezglutenowe pieczywo z różnych rodzajów mąk. Mogli także ocenić je smakowo i zobaczyć, że mąka bezglutenowa nie jest taka trudna do obróbki na jaką wygląda. W pierwszej grupie uczniowie przygotowali pizzę, chleb, bułki, muffinki i pierogi. Druga grupa przygotowywała: oponki serowe, pączki, oponki bez mleka i jaj, faworki, pizzę.

Dziękujemy firmie Balviten za przekazanie produktów na warsztaty.

Agnieszka Zając, Anna Marczyńska

Od Zarządu

Dziękujemy za organizację warsztatów i bardzo się cieszymy z rozwoju współpracy ze szkołą gastronomiczną.