Przedstawiamy ofertę świąteczną lokali z MENU BEZ GLUTENU w 2018 r.

Podobnie jak w poprzednich latach przedstawiamy ofertę świąteczną lokali należących do MENU BEZ GLUTENU w 2018 r., w których można zamawiać świąteczne dania bezglutenowe (mamy nadzieję, że ofert będzie więcej).

Przy zamawianiu potraw należy zawsze zaznaczyć, że mają być bezglutenowe. Nawet jeśli zamawiane potrawy są naturalnie bezglutenowe, ważny jest brak kontaktu z innymi potrawami podczas pakowania. W sprawie szczegółów prosimy kontaktować się bezpośrednio z restauracjami.

Opłatki

Opłatki świąteczne bezglutenowe produkują firmy: Bezgluten, Balviten i Glutenex (dostępne w sklepach internetowych tych firm oraz w wybranych sklepach z żywnością bezglutenową – zwykle na zamówienie), oraz firma Christ – w sprzedaży internetowej bezpośrednio w tej firmie oraz w niektórych sklepach z artykułami liturgicznymi (zwykle na zamówienie). Między innymi bezglutenowe opłatki świąteczne są w ofercie Diecezjalnej Hurtowni Artykułów Liturgicznych “SACERDOS” w Płocku przy ul. Mostowej 1, osobiście lub przez internet: www.sacerdos.com.pl (bez zamawiania).

Oferta cateringów z MENU BEZ GLUTENU (zamawianie świątecznych dań)

Oferta lokali z MENU BEZ GLUTENU (zamawianie świątecznych dań)

województwo dolnośląskie
  • Wrocław – Bar Obiadomek
    W ofercie m.in. barszcz czerwony, pierogi, ryby, pasztet, kutia. Zamówienia należy składać wyłącznie w lokalu, od 17 listopada do 15 grudnia (zaliczka gotówką). Uwaga: Produkty mączne bezglutenowe robione są tylko do 8 grudnia i do tego dnia należy odebrać zamówienia. Ograniczona ilość: https://www.facebook.com/Obiadomek/
  • Wrocław – Manufaktura bezglutenowa
    W ofercie pierogi – zamówienia należy składać już, bo lista wkrótce będzie zamykana. Pozostałe dania z oferty są wciąż dostępne: https://web.facebook.com/manufakturabezglutenowa/
województwo lubelskie
  • Lublin – Piekarnia Bezglutenowe domowe
    W ofercie ciasta i ciasteczka świąteczne na naturalnych składnikach m. in. Pani Walewska, Piernik z konfiturą w czekoladzie, makowiec z bakaliami, Makowiec z orzechami bez jaj, Torcik Sachera, Jagielnik z bakaliami. Zamówienia można składać do 17 grudnia: www.bezglutenowe-domowe.pl
województwo łódzkie
  • Piotrków Trybunalski – To&Owo Bezglutenowo
    Oferta świąteczna: Pierogi z kapustą i grzybami, paszteciki, wigilijne zupy, świąteczne dania m.in. bigos oraz ciasta. Zamówienia przyjmowane są do 17 grudnia: https://www.facebook.com/piekarniabezglutenu/
województwo małopolskie
  • Kraków – Piekarnia BEZ bezglutenowa
    W ofercie: pierogi, uszka z grzybami, krokiety z kapustą i grzybami, opłatki świąteczne, ciasta świąteczne m.in. ciasto marchewkowe z polewą, ciasto herbaciane, sernikobrownie oraz pieczywo. Zamówienia będą przyjmowane do dnia 9 grudnia (jedynie poprzez SMS). Od 22 do 28 grudnia piekarnia będzie nieczynna: https://www.facebook.com/pages/category/Local-Business/BEZ-Piekarnia-Bezglutenowa-Krak%C3%B3w-321670218268430/
  • Kraków – Zakręcona Kawiarenka
    W ofercie świątecznej: ciasta i ciasteczka, np. strucla makowa, placek migdałowo-cynamonowy, korzenne brownie, torty oraz pieczywo. Zamówienia przyjmowane są do 10 grudnia lub do wyczerpania mocy przerobowych zespołu:). Odbiór zamówień wyłącznie osobiście w kawiarence. Kawiarenka będzie otwarta przez cały okres świąt i po świętach: https://zakreconakawiarenka.pl/menu-swiateczne
  • Biały Dunajec (niedaleko Poronina) – Pensjonat Moje Tatry
    Pensjonat zbiera zamówienia na bezglutenowe uszka i pierogi do 8 grudnia 2018 roku  (tel. 606915915 oraz kontakt@mojetatry.com).  https://menubezglutenu.pl/lokal/pensjonat-moje-tatry-bialy-dunajec/
  • Kraków – Wielopole3
    Proponuje w ofercie świątecznej: gołąbki z ryżem, kaszą gryczaną i wędzonym tofu, pasztet z fasoli, kiszoną kapustą i grzybami, kopytka dyniowe, trufle, brownie z fasoli z musem dyniowym, ptasie mleczko czekoladowe, pieczywo. Większość propozycji to dania wegańskie. Zamówienia przyjmowane są do 20 grudnia (wymagana zaliczka).
województwo mazowieckie
  • Warszawa – Kawiarnia Zdrowe ciacho
    W ofercie świątecznej: banoffee, słony karmel, brownie mocno czekoladowe, tarty owoce leśne/mango, szarlotka, kule piernikowe. Wszystkie ciasta bez białego cukru i wegańskie: Zamówienia można składać do 18 grudnia, jedynie telefonicznie 507-544-945 lub w lokalu: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=571967109911699&id=313848999056846
  • Warszawa – Sklep Manufaktura Cukierków
    W ofercie słodycze o tematyce bożonarodzeniowej np. kolorowe cukierki-laseczki do zawieszenia na choince, cukierki i duże lizaki z motywem Mikołaja, renifera czy choinki – pięknie zapakowane na prezent. Zamówienia przyjmowane są na bieżąco. W sklepach można wziąć udział w Warsztatach Kręcenia Lizaków lub obejrzeć Pokaz Wytwarzania Cukierków: https://www.facebook.com/Manufaktura.Cukierkow
województwo podkarpackie
  • Pilzno – Lipiny (między Tarnowem a Rzeszowem) – Gospoda u Wiedźmy
    W ofercie między innymi: pierogi i uszka bezglutenowe, krokiety z mąki gryczanej, oraz wiele innych dań ze stałej bezglutenowej oferty. Pierogi i uszka dostępne też w wersji bezmlecznej, bezjajecznej. Pierogi dostępne na miejscu w lokalu oraz we współpracujących sklepach w kilku miastach: Gdańsk – Zielono mi, Katowice – Bezglutek, Kraków – Natura, Lublin – Staropolska Galeria Smaku, Poznań – Bliżej natury, Szczecin – Ekomarket, Toruń Medyczny – Zielarsko , Warszawa – Sin gluten. Informacje: http://gospodauwiedzmy.pl/
  • Rzeszów – restauracja Rejtana1 w hotelu Grein
    Restauracja Rejtana1, posiada w swojej ofercie wigilijnej, dania również w wersji bezglutenowej m.in. śledź na sałatce z pieczonym burakiem, karp smażony, barszcz czerwony, gołąbki, kapusta z grochem i grzybami, filet łososia w tymianku, sernik z musem owocowym. Zamówienia można składać do 21 grudnia 2018 pod nr 667 992 266.
    https://www.facebook.com/RestauracjaRejtana1/photos/a.189367621637569/375271719713824/?type=3&theater
województwo podlaskie
  • Białystok – Bistro Zdrowa Micha
    Makowiec z daktylową polewą, sernik z pieczona dynią, torcik kokosowy, wegańska śliwka w czekoladzie, pasztet z ryby, pasztet z kaczki z morelami, bigos wegański z suszonymi morelami, pieczywo. Zamówienia przyjmowane są do 14 grudnia: https://www.facebook.com/zdrowamichaznatury/
województwo pomorskie
  • Gdynia – Atelier Smaku
    W ofercie świątecznej m.in. pierogi i uszka, barszcz z grzybami, bigos wegański, kutia, ciasta wegańskie. W sklepie internetowym ATELER SMAKU zamówienia przyjmowane są do 9 grudnia. W zakładce Nasze sklepy jest lista współpracujących sklepów stacjonarnych: https://ateliersmaku.pl/sklep/28-oferta-swiateczna
województwo świętokrzyskie
  • Kielce – Lemon Tree
    Bezglutenowa oferta świąteczna: https://www.facebook.com/lemon.tree.kielce/
    W świątecznej ofercie m.in. pierogi, zupa grzybowa, barszcz czerwony, serniki tradycyjny i wiedeński, torcik makowy, piernik z czekoladą, ciasto „leśny mech”, chatka z piernika i piernik choinka, pierniczki. Niektóre dania w wersji wegańskiej. Zamówienia można składać do 19.12
województwo wielkopolskie
  • Poznań – Bistro Friendly Food
    W ofercie świątecznej m.in.: piernik, sernik, babka z makiem, opłatek bezglutenowy (ilość ograniczona) oraz pieczywo. Składanie zamówień do 15 grudnia: http://friendlyfood.pl/witaj-swiecie/
  • Poznań – Piekarnia Pochleb
    W ofercie: pierogi, ale też samo ciasto na pierogi, bigos, ciasta świąteczne np. makowiec, piernik na melasie z orzechami, fudge makowy i czekoladowy, różany oraz pieczywo. Zamówienia przyjmowane są od 1 grudnia do wyczerpania asortymentu. Po 17 grudnia nie będą przyjmowane. Zamówienia wysyłkowe można składać do wtorku 11 grudnia z komentarzem 'świąteczne’ lub datą dostawy. Od dnia 25 grudnia planowany jest dłuższy urlop: https://www.pochleb.pl/pl/i/Kalendarium/21
  • Poznań – Piekarnia BEZ Bezglutenowa
    W ofercie: pierogi, opłatki świąteczne, ciasta świąteczne, m.in. piernik, pierniczki, makowiec, rafaello oraz pieczywo i zakwas na żurek. Piekarnia działa do niedzieli 23 grudnia, tak aby pieczywo, ciasta oraz pierogi były jak najświeższe. Uwaga: pierogi nie będą na zamówienie, lecz w sprzedaży w lokalu (codziennie kilkaset sztuk). W dniach 24-27 grudnia piekarnia będzie nieczynna: https://www.facebook.com/BEZpiekarnia2015/
  • Poznań – Piekarnia Podwieczorek
    W ofercie ciasta nie tylko bez glutenu, ale też bez cukru i wegańskie, m.in.: szarlotka świąteczna z orzechowym spodem, piernik z bakaliami, brownie z wiśniami i karmelem, ciasto imbirowo-piernikowe z domowymi powidłami. Zamówienia tylko telefoniczne do wyczerpania asortymentu, odbiór osobisty: https://www.facebook.com/podwieczorekbezglutenu/photos/pb.468937973317179.-2207520000.1543597825./940262062851432/?type=3&theater
  • Poznań – Cukiernia Słodkie bez Cukru
    W ofercie świątecznej m.in. sernik kremowy biała czekolada z żurawina, rolada makowa, piernik z kajmakiem, tarta Pijana Śliwka w Czekoladzie, krucha tarta z białym makiem, pierniczki świąteczne, pierniczki Pepperkakor, paszteciki z grzybami i kapustą: https://www.facebook.com/SlodkieBezCukru/photos/pcb.730449153983902/730448947317256/?type=3&theater. Zamówienia wyłącznie przez e-mail od 4 grudnia do wyczerpania miejsc: cukierenka@opoczta.pl. Cukiernia przygotowała też ofertę sylwestrową: https://www.facebook.com/SlodkieBezCukru/photos/pcb.730449153983902/730449063983911/?type=3&theater
  • Poznań – Też można
    W ofercie świątecznej: pierogi z kapustą i grzybami, bigos z suszonymi owocami i grzybami, zupa grzybowa, barszcz czerwony, makowiec, piernik na czerwonym winie z bakaliami, pieczywo. Większość propozycji to dania wegańskie. Zamówienia przyjmowane są do 15 grudnia: https://www.facebook.com/tezmozna/photos/a.1955827017773473/2097604776929029/?type=3&theater W lokalu jest też możliwość zorganizowania spotkań wigilijnych i opłatkowych z ww daniami.
województwo zachodniopomorskie
  • Dźwirzyno – Messa
    W ofercie świątecznej m. in.: barszcz czerwony z pierożkami z kapustą i grzybami, zupa borowikowa z łazankami, pierogi z łososiem i szpinakiem, pierogi z kapustą i grzybami, krokiety z pieczarkami, kapusta wigilijna z grochem, kapusta z grzybami, pasztety mięsne, ryby w kilkunastu odsłonach (kilka rodzajów śledzi, łosoś, dorsz i sandacz w galarecie, pasztet z sandacza, karp smażony), kilka rodzajów pieczonych mięs, sernik, makowiec, piernik. Zamówienia przyjmowane są do 22 grudnia do 18.00. https://www.facebook.com/MesaGrillRestaurant/photos/pb.257445501041576.-2207520000.1544534031./1920054218114021/?type=3&theater

Pobyt z bezglutenowym wyżywieniem podczas Świąt

Przedstawiamy ofertę świąteczną lokali z MENU BEZ GLUTENU w 2018 r.