WOLNA – piekarnia bezglutenowa z Poznania w programie MENU BEZ GLUTENU

WOLNA – piekarnia bezglutenowa mieszcząca się przy ul. Starowiejskiej 5/14 w Poznaniu przystąpiła do programu MENU BEZ GLUTENU.

WOLNA – piekarnia bezglutenowa to manufaktura wypiekająca codziennie świeże i zdrowe pieczywo domowe. Wszystko rzecz jasna w 100% wolne od glutenu: różne rodzaje chleba, bułki, wyroby cukiernicze – ciasta, ciasteczka, drożdżówki, desery, wypieki okazjonalne – pączki, rogale świętomarcińskie, minipizze i inne – długo można by wymieniać. Znajdą tu coś dla siebie również osoby cierpiące na dodatkowe alergie i nietolerancje pokarmowe.

„Naszą małą piekarnię napędza wielka pasja. Wkładamy każdego dnia całe serce, aby tworzyć wypieki, po które sami chętnie sięgamy. Znamy najlepiej bowiem z własnego życia potrzeby i oczekiwania osób poszukujących żywności pozbawionej całkowicie glutenu oraz wielu alergenów” – mówi właścicielka WOLNEJ.
„Mamy szacunek do tradycji. Nie chcemy pozwolić, by natura została wyparta przez spulchniacze oraz konserwanty. Zadowolenie klientów buduje sens naszych działań i dodaje nam sił w trudnym, piekarniczym rzemiośle”.

Używane do wypieków bezglutenowe surowce są wysokiej jakości, mąki pochodzą ze sprawdzonych, certyfikowanych młynów, a mieszanki, z których powstają wypieki, powstały w wyniku wielu lat prób.

WOLNA – piekarnia bezglutenowa z Poznania w programie MENU BEZ GLUTENU