Aktualności
Aromaty spożywcze i cukier wanilinowy z licencją
Firma nie należy już do Europejskiego Systemu Licencyjnego i nie posiada aktualnego certyfikatu na znak towarowy Przekreślony Kłos.
Firma Libella dołączyła do programu licencjonowania produktów bezglutenowych. Międzynarodowy znak Przekreślonego Kłosa otrzymały aromaty spożywcze na bazie spirytusu oraz cukier wanilinowy. Libella ma ponad 50-cio letnie doświadczenie w produkcji aromatów spożywczych, produkowanych na tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Dziś dla wielu aromaty Libelli są gwarancją wysokiej jakości i wyjątkowego smaku. To jedyne na rynku aromaty na bazie spirytusu sprzedawane w fiolkach. Są niezastąpione do wzbogacenia walorów smakowych i zapachowych przygotowywanych wypieków i innych deserów. Aromaty do ciast Libelli z uwagi na nośnik, którym jest czysty spirytus mają wszechstronne zastosowane. Znakomite do przygotowania różnego rodzaju:
• ciast i ciasteczek
• deserów
• lodów
• kremów
• polewy
• napojów mlecznych
• koktajli owocowych (bezalkoholowych)
• deserów mlecznych typu pudding
• serków twarogowych
Nie zawierają kalorii, cukru, węglowodanów ani tłuszczu. Do wyboru 7 smaków: wanilinowy, śmietankowy, pomarańczowy, cytrynowy, arakowy, rumowy, migdałowy. Cukier wanilinowy Libella jest jedynym na rynku w formie pudru. Nadaje przyrządzanym potrawom przyjemny smak i aromat wanilii. Ma szerokie zastosowanie do ciast, ciasteczek, deserów, konfitur i słodkich potraw. Doskonały do dekoracji.
Produkty ze znakiem Przekreślonego Kłosa będę sukcesywnie wprowadzane na rynek w pierwszym i na początku drugiego kwartału 2015 roku.
W 13 tygodniu marca (23-29) zaplanowana jest akcja promocyjna w sieci sklepów Biedronka. Do kupienia będzie 5 smaków aromatów bezglutenowych w atrakcyjnej cenie.