Aktualności
Bez Glutenu Piekarnie z certyfikatem MENU BEZ GLUTENU
Bez Glutenu Piekarnia, która znajduje się w dwóch lokalizacjach pod Poznaniem, uzyskała certyfikat prowadzonego przez Stowarzyszenie programu MENU BEZ GLUTENU.
Pierwsza lokalizacja to Przeźmierowo, ul. Rynkowa 156, druga to Komorniki, ul. Młyńska 24.
Wszystkie wypieki oraz wyroby dostępne w obu lokalizacjach piekarni są bezglutenowe. Dodatkowo są także opcje bez laktozy, mleka, jajek bądź tradycyjnego cukru. Wypieki dostosowane są do różnorodnych potrzeb żywieniowych, z myślą o alergikach i diabetykach, jak i osobach stosujących dietę wegetariańską czy wegańską.
W Przeźmierowie oprócz świeżego bezglutenowego chleba można zaopatrzyć się w bułki, pizzeriniki, słodkie drożdżówki, rogale, ciasta, desery, ciastka a także kawę.
W piekarni Bez Glutenu w Komornikach również dostępne są bezglutenowe chleby, bułki, bagietki, które smakują jak tradycyjne wypieki oraz ciasta, ciasteczka i desery i kawa.