Aktualności
Bezglutenowa szarlotka z Przekreślonym Kłosem od Putki
Piekarnia Putka poszerzyła swoją ofertę bezglutenowych ciast, wypieków i tortów o certyfikowaną szarlotkę!
Szarlotka (PL-033-027) została wyprodukowana w całkowicie bezglutenowym zakładzie, w którym na produkcji obowiązują zasady Standardu AOECS* dla żywności bezglutenowej. Wszystkich smakoszy kruchego ciasta i prażonych jabłek zapraszamy do spróbowania propozycji PUTKI. Smacznego!
Szarlotka dostępna jest w sklepach firmowych Putki oraz w sklepie internetowym producenta.
*Standard AOECS to zbiór zasad opracowanych przez specjalistów, jakimi musi kierować się producent wytwarzający bezglutenową żywność, aby móc uzyskać licencję na używanie symbolu Przekreślonego Kłosa. Licencję w Polsce przyznaje nasze Stowarzyszenie. Zapisy Standardu dotyczą m.in.: doboru surowców, ich badań na zwartość glutenu, odpowiedniego przygotowania zakładu produkcyjnego, procesu produkcji, pakowania, badań gotowego produktu itd. Wszystko po, aby produkt finalnie był faktycznie bezglutenowy. Przestrzeganie zasad Standardu sprawdzają niezależne audyty, które odbywają się w zakładzie. Cały proces regularnie weryfikujemy. TUTAJ możesz znaleźć wszystkie produkty, które obecnie obejmujemy certyfikacją i które na etykietach mają znak Przekreślonego Kłosa.