Bezglutenowa Wielkanoc – oferta lokali z MENU BEZ GLUTENU 2020

Zapraszamy do zapoznania się ze smakowitymi propozycjami wielkanocnymi przygotowanymi przez lokale należące do programu MENU BEZ GLUTENU.

Przy zamawianiu potraw należy zawsze zaznaczyć, że mają być bezglutenowe. Nawet gdy zamawiane dania są naturalnie bezglutenowe – chodzi tu o brak kontaktu z innymi potrawami podczas pakowania. Ze względu na stale zmieniającą się sytuację, przed złożeniem zamówienia prosimy skontaktować się bezpośrednio z lokalem (telefonicznie lub mailowo).

WOJEWÓDZTWO DOLNOŚLĄSKIE

Wrocław – Catering Eatfit24.pl

W ofercie wielkanocnej znajdują się m.in. jajka faszerowane pastą z wędzonego pstrąga lub łososia, sos tatarski, pasty jajeczne, pasztet z królika, sałatka jarzynowa, śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli, dania główne, biała kiełbasa z cebulką i karmelizowanym jabłkiem oraz szeroki wybór ciast (w tym m.in. serniki, pascha i jabłecznik). Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia 2020r. telefonicznie i mailowo. Więcej informacji o ofercie

Wrocław – Manufaktura bezglutenowa

W ofercie znajdują się m.in.: żur z boczkiem, pieczone mięsa, sałatka jarzynowa, galaretka drobiowa, biała kiełbasa, pierogi, sernik, ciasto piernikowe, szarlotka z bezą i mazurek. Zamówienia przyjmowane są mailowo na adres: manufakturabezglutenowa@gmail.com do 30 marca 2020 r. Więcej informacji o ofercie

Restauracja hotelu Patio

Catering z Hotelu Patio – zapytania oraz wycena rozpatrywane są indywidualnie. Oferta restauracji.

WOJEWÓDZTWO ŁÓDZKIE

Łódź – Piekarnia BEZ bezglutenowa

W ofercie m.in.: szeroki wybór ciast, np. sernik z rosą bez laktozy, ciasta wegańskie, mazurek, baba wielkanocna, chlebek i babeczka do święconki oraz pierogi i krokiety. Zamówienia można składać wyłącznie telefonicznie (najlepiej przez SMS). Więcej informacji o ofercie

WOJEWÓDZTWO MAŁOPOLSKIE

Frydman-Nowy Targ – Restauracja w Pensjonacie Tajemniczy Ogród

W ofercie: serniki tradycyjny i w wersji wegańskiej, mazurek, babeczki bananowe, ciasteczka ryżowe, ciasteczka owsiane, pierogi owsiane z różnymi nadzieniami, pieczywo i wiele innych. A wszystko przygotowane z naturalnych składników, bez użycia mieszanek, konserwantów, sztucznych barwników lub aromatów. Zamówienia można odebrać osobiście w pensjonacie lub za pośrednictwem kuriera. Zamówienia są przyjmowane do 6.04.2020. Można je składać drogą mailową lub telefonicznie. Więcej informacji o ofercie

Kraków – Piekarnia BEZ bezglutenowa

W ofercie: babka pisakowa, babeczka i chlebek do święconki, jabłecznik, makowiec, sernikobrownie, ciasto marchewkowe z polewą, krokiety i pierogi z różnymi farszami oraz pieczywo. Zamówienia można składać do 3.04.2020 do godziny 20:00  za pomocą strony piekarni, wybierając jedną z możliwych dat odbioru 9.04 lub 10.04.

Kraków i Zakopane Manufaktura Ciuciu Cukier Artist

W ofercie: słodkości w tematyce wielkanocnej – karmelowe baranki, babki, kurki i kaczuszki, pisanki i zajączki. Zamówienia można składać pod adresem mailowym ciuciuzamowienia@gmail.com, dostawa kurierem. Więcej informacji o ofercie

WOJEWÓDZTWO MAZOWIECKIE

Warszawa gdzie kupić bezglutenowe wyroby wielkanocne:

Produkty Atelier Smaku: Sklepy: Rukola, Koszyk Smaków, Zielony sklepik w Falenicy

Produkty Zdrowa Micha

Warszawa – Catering Eatfit24.pl

W ofercie wielkanocnej znajdują się m.in. jajka faszerowane pastą z wędzonego pstrąga lub łososia, sos tatarski, pasty jajeczne, pasztet z królika, sałatka jarzynowa, śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli, dania główne, biała kiełbasa z cebulką i karmelizowanym jabłkiem oraz szeroki wybór ciast (w tym m.in. serniki, pascha i jabłecznik). Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia 2020r. telefonicznie i mailowo. Więcej informacji o ofercie

Warszawa – Działalność Gastronomiczna Elżbieta Socha

Firma oferuje catering świąteczny, w którym do wyboru są zimne przekąski w tym m.in.: pasztety, mięso pieczyste, śledź po sułtańsku, szpinakowa rolada z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, jajka faszerowane. W ofercie znajdują się również dania główne, w tym m.in. żurek z białą kiełbasą i jajkiem, flaczki wołowe, bouef strogonow z wędzoną papryką, udo z kaczki w czerwonym winie oraz rozmaite dodatki do dań głównych. Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia 2020r. Więcej informacji o ofercie. Strona internetowa lokalu

Warszawa – Lodziarnia Kawiarnia Il Mijo

W ofercie świątecznej brownie, szarlotka, blok czekoladowy, tarty, ciasto marchewkowe oraz lody. Zamówienia przyjmowane są do 7 kwietnia 2020r. poprzez wiadomość na Facebooku. Pełna oferta świąteczna.

WOJEWÓDZTWO PODLASKIE

Białystok – Sweet Fit&Eat

W ofercie świątecznej m.in. baby, mazurki, miodownik, blok biały i czekoladowy, serniki, banofee, rozmaite tarty, jagielniki, torciki i tiramisu. Część ciast jest również wegańska. Dostępna jest również wegańska pascha. Zamówienia przyjmowane są do 08.04.2020 (z odbiorem 11 kwietnia 2020) oraz do 15.04.2020 (z odbiorem 18 kwietnia 2020). Więcej informacji o ofercie

WOJEWÓDZTWO POMORSKIE

Gdynia – Atelier Smaku (bistro i sklep internetowy)

W ofercie świątecznej bezglutenowe i wegańskie: mazurek morelowo-sezamowy, pascha migdałowo-sojowa, żurek gryczany z wędzonym tofu, ciasto a’la sernik z bakaliami, pasztet grochowo-warzywny, pasztet soczewicowo-grzybowy, paszteciki, majonez kokosowo-gryczany. Odpowiednie dla alergików (bez jaj, bez mleka).  Zamówienia do 31.03.2020r. – wysyłka kurierem 7.04.2020 r. lub odbiór osobisty w Bistro & delikatesy w Gdyni. Na stronie jest lista sklepów stacjonarnych współpracujących. Więcej informacji o ofercie

Trójmiasto – Catering Eatfit24.pl

W ofercie wielkanocnej znajdują się m.in. jajka faszerowane pastą z wędzonego pstrąga lub łososia, sos tatarski, pasty jajeczne, pasztet z królika, sałatka jarzynowa, śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli, dania główne, biała kiełbasa z cebulką i karmelizowanym jabłkiem oraz szeroki wybór ciast (w tym m.in. serniki, pascha i jabłecznik). Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia 2020r. telefonicznie i mailowo. Więcej informacji o ofercie

WOJEWÓDZTWO WARMIŃSKO-MAZURSKIE

Olsztyn – Catering Eatfit24.pl

W ofercie wielkanocnej znajdują się m.in. jajka faszerowane pastą z wędzonego pstrąga lub łososia, sos tatarski, pasty jajeczne, pasztet z królika, sałatka jarzynowa, śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli, dania główne, biała kiełbasa z cebulką i karmelizowanym jabłkiem oraz szeroki wybór ciast (w tym m.in. serniki, pascha i jabłecznik). Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia 2020r. telefonicznie i mailowo. Więcej informacji o ofercie

WOJEWÓDZTWO WIELKOPOLSKIE

Poznań – Piekarnia BEZ Bezglutenowa

W ofercie: babki, mazurki, serniki, tarty i inne ciasta, pierogi i krokiety, chleby na zakwasie i na drożdżach oraz bułki. Dostępny jest również chlebek do święconki. Część wyrobów jest nie tylko bezglutenowa, ale również wegańska. Zamówienia należy składać telefonicznie poprzez SMS. Więcej informacji o ofercie.

Poznań – Kawiarnia Sorrir Superfood

W ofercie wielkanocnej m.in. mini-babeczki czekoladowe i waniliowe, mazurek kajmakowy i czekoladowy, rozmaite babki, tarty, pianki, jagielniki i serniki oraz inne ciasta. Wybrane desery można zamówić również w wersji wegańskiej lub bez cukru. Zamówienia przyjmowane są do 7 kwietnia 2020r. (z odbiorem 10 lub 11 kwietnia 2020r.). Więcej informacji o ofercie

Poznań – Piekarnia Wolna

W ofercie:  szeroki wybór pieczywa, babki, mazurki, szarlotka, serniki i inne słodkości, w tym również babeczka i chlebek do święconki. Piekarnia przygotowała również ofertę wytrawną: pasty do pieczywa i pierogi. Zamówienia przyjmowane są do 6 kwietnia 2020r. poprzez wiadomość SMS. Więcej informacji o ofercie

Przeźmierowo – Vaniliowa Cukiernia-Kawiarnia

W ofercie m.in.:  serniki (m.in. z karmelem i orzechami, tiramisu), babki, babeczki, brownie, mazurki (czekoladowo-migdałowy oraz z konfiturą różaną i białą czekoladą) i szarlotka z migdałami. Zamówienia przyjmowane są do 7 kwietnia 2020r. Więcej informacji o ofercie.

Bezglutenowa Wielkanoc – oferta lokali z MENU BEZ GLUTENU 2020