Bezglutenowe gotowanie w Szczecinie – relacja

19 lutego odbyły się już drugie warsztaty kulinarne w Szczecinie.

Piekliśmy kruche ciasteczka maślane (z owocami, migdałami lub same), muffinki, ptysie, gofry oraz biszkopt, z którego wykonaliśmy tort z masą budyniową, bitą śmietaną i owocami. Wszystkie wypieki udały się znakomicie, pięknie wyglądały i były bardzo smaczne, co sprawdziliśmy podczas końcowej degustacji przy kawie i herbacie.

 

Wymienialiśmy również doświadczenia kulinarne i zdrowotne. Było kilka osób nowo zdiagnozowanych, miło zaskoczonych, że spotkały tyle osób na diecie. Doszliśmy do wniosku, że wspólna praca bardzo zbliża i dodaje otuchy na przyszłe zmagania z dietą.

Dziękujemy Pani Marii Wójcikowskiej, która jest szefową Pracowni Gospodarstwa Domowego za możliwość zorganizowania warsztatów i pomoc merytoryczną.  Dziękujemy również firmie Schar za mąkę i inne produkty.

Jola Meller

Od Zarządu – a my bardzo dziękujemy Joli za wielkie zaangażowanie i wspaniałą pracę w Szczecinie. I witamy serdecznie nowe osoby w Stowarzyszeniu.