Bezglutenowe pierogi w Radomiu

W sobotnie przedpołudnie 7 grudnia 2024 r. członkowie Stowarzyszenia spotkali się w Cook‘n Talk w Radomiu. W miejscu, w którym zorganizowaliśmy warsztaty kulinarne, pierwsze po długim czasie.

Warsztaty oczywiście o tematyce świątecznej z racji zbliżającego się Bożego Narodzenia. Uczestnicy przygotowywali ciasto i lepili pierogi bezglutenowe. Wiemy, że ich przygotowanie spędza niejednej osobie sen z powiek. Uczestnicy spotkania przynieśli ze sobą przygotowane wcześniej przez siebie w domu farsze o najróżniejszych smakach słodkich i słonych.

W kuchni wszędzie unosiła się mąka bezglutenowa, ale nam to nie przeszkadzało. Instrukcji przygotowania ciasta i lepienia pierogów udzielała jedna z wolontariuszek Stowarzyszenia. Pierogi z radością lepili i dorośli i dzieci. Niektórzy pierwszy raz w życiu. Tym bardziej byli z siebie dumni, kiedy im to wychodziło

Rozmowom nie było końca. Wymienialiśmy się doświadczeniami na temat diety bezglutenowej i przepisami na dania bezglutenowe. I częstowaliśmy się nawzajem przygotowanymi pierogami.

Jesteśmy szczęśliwi, że po długim czasie poszukiwań wreszcie znaleźliśmy miejsce do organizacji warsztatów kulinarnych. Mamy na nie kolejne pomysły

Dziękuję z całego wolontariuszom z mojego regionu za pomoc w organizacji spotkania. Bez Waszego wielkiego  zaangażowania nic by się nie udało. Wiem, że mogę na Was liczyć w każdej sytuacji.

Dziękuję również właścicielce Cook‘n Talk w Radomiu za udostępnienie nam cudownego miejsca na organizację warsztatów. Wiemy, że to będzie stałe miejsce naszych kolejnych kulinarnych spotkań.

Joanna Banachowicz

Bezglutenowe pierogi w Radomiu