Bezglutenowo w Katowicach – relacja z pysznych warsztatów

warsztaty2916. 01. 2016r w siedzibie Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach warsztaty25odbyły się warsztaty kulinarne dla członków Stowarzyszenia. Głównym tematem warsztatów były naturalnie bezglutenowe chleby, ciasta i pasty do kanapek. Upiekliśmy chleb gryczany z komosą ryżową, chleb jaglano-gryczany oraz chleb ciemny. Upieczony chleby smarowaliśmy przygotowaną podczas warsztatów pastą jajeczną, z soczewicy i z awokado – guacamole. Nie zabrakło słodkiego akcentu. Przygotowaliśmy ciasto gryczane z brzoskwiniami, domowe Rafaellowarsztaty39 i kokosanki biszkoptowe. Uczestnicy podzieleni na grupy z zaangażowaniem przykładali się do powierzonych im zadań kulinarnych. Spotkanie warsztatowe było również okazją do poznania się, zrelaksowania w sobotni wieczór oraz wymiany naszych bezglutenowych doświadczeń. Mam nadzieję, że w przyszłości będziemy się spotykać częściej, wymieniać doświadczeniami, przepisami i pomysłami na wspólne spędzanie czasu.

warsztaty19warsztaty34warsztaty21warsztaty50

  Szczególne podziękowania składamy:

warsztaty14Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej za udostępnienie pięknej, bardzo nowoczesnej sali gastronomicznej, Firmie www.organiczne24.pl za przekazanie na warsztaty mąk bezglutenowych firmy Doves Farm, sklepowi Bezglutek oraz Firmie Schar za upominki.

Justyna Bajgrowicz-Biegun, prowadząca warsztaty, studentka dietetyki oraz członek Stowarzyszenia.

Od Zarządu:
Justyno ogromnie dziękujemy Ci za poświęcony czas, przygotowanie wspaniałych warsztatów i całe serce serce jakie w nie włożyłaś.
warsztaty8warsztaty44warsztaty37warsztaty28warsztaty48warsztaty35
warsztaty2 warsztaty18