Aktualności
Bezpieczna żywność: sprawa priorytetowa – Wrocław -14.04.2015
Dostęp do wystarczającej ilości bezpiecznej i odpowiedniej pod względem wartości odżywczych żywności ma kluczowe znaczenie dla naszego życia i dobrego stanu zdrowia. Do zanieczyszczenia żywności glutenem może dojść na dowolnym etapie produkcji. Przyczyną dużej liczby zanieczyszczeń jest jednak niewłaściwe przygotowywanie lub nieprawidłowe przechowywanie żywności w domach, zakładach gastronomicznych itp.
14 kwietnia 2015r. w godz. 10:00 – 17:00 w Przychodni ZOZ „Psie Pole” przy ul. Brücknera 47-49 we Wrocławiu będzie można uzyskać informacje nt. żywności bezpiecznej dla osób na diecie bezglutenowej oraz zasad, którymi należy się kierować podczas przygotowywania posiłków i robienia zakupów.
Będzie także możliwość bezpłatnego wykonania analizy składu ciała oraz zapisania się do Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej wypełniając na miejscu deklarację członkowską. Organizatorem wydarzenia jest Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu przy współpracy z Zakładem Opieki Zdrowotnej „Psie Pole” Sp. z o.o. we Wrocławiu oraz Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Zapraszamy