Aktualności
Bigos, hummus i smalczyk wegetariański z grzybami – nowości firmy Primavika
Primavika przygotowała dla osób na diecie bezglutenowej kilka wegetariańskich nowości ze znakiem towarowym Przekreślony Kłos:
- PL-096-075 Bigos wegetariański to danie, które swój aromat zawdzięcza kompozycji ziół, przypraw i grzybów. Stworzony na bazie kapusty i roślinnego mięsa powinien pozytywnie zaskoczyć nie tylko wegetarian i wegan. Produkt jest bezglutenowy, stanowi także doskonałe źródło białka. Bigos fantastycznie sprawdzi się jako samodzielne danie, ale świetnie smakuje też z chrupiącym bezglutenowym pieczywem.
- PL-096-079 Smalczyk wegetariański z grzybami to nowy wariant znanego już wcześniej produktu. Roślinna wersja smalczyku to kulinarny hit nie tylko wśród wegan i wegetarian. Charakterystyczny smak, który pamiętamy sprzed lat, ale w wersji całkowicie bezmięsnej. Teraz w nowej odsłonie, delikatnie grzybowej. Smalczyk świetnie smakuje ze świeżym bezglutenowym pieczywem, krakersami lub innymi chrupiącymi przekąskami.
Primavika prezentuje również trzy nowe rodzaje wegańskich hummusów:
- PL-096-076 Hummus pomidorowy
- PL-096-077 Hummus z fasoli
- PL-096-078 Hummus z soczewicy
Hummusy sprawdzą się na kanapce, jako dip do świeżych warzyw czy dodatek do dania głównego.
Nowe produkty dostępne są w sklepach ze zdrową żywnością.