„Celiakia i co dalej?” – relacja ze spotkania w Poznaniu

26 kwietnia 2024r. w siedzibie Centrum Inicjatyw Rodzinnych w Poznaniu odbyło się pierwsze od miesięcy spotkanie osób na diecie bezglutenowej. Zainicjowały je członkinie naszego Stowarzyszenia. Spotkanie pod nazwą „Celiakia i co dalej?” skierowaliśmy do osób nowo zdiagnozowanych, będących na początku swojej bezglutenowej drogi.

Głównym punktem wydarzenia był wykład i prezentacja dietetyczki Agnieszki Pompeckiej. Pani Agnieszka w jasny sposób przedstawiła zasady, jakimi powinny kierować się osoby będące na diecie bezglutenowej podczas planowania posiłków. Zwróciła także uwagę na pułapki glutenowe i chwyty marketingowe, jakie mogą stosować producenci żywności i przedstawiła sposoby, jak sobie z tym poradzić wybierając produkty. Prezentacja zawierała wiele cennych porad i przykładów.

Dziękujemy za ogromne zainteresowanie spotkaniem i aktywny udział. Liczymy, że takie spotkania będą odbywać się w Poznaniu częściej i że będziemy mogli regularnie wymieniać się doświadczeniami, edukować i sprawiać, że codzienność osób zmagających się z celiakią będzie coraz mniej uciążliwa 😉

Bezglutenowe słodkie przekąski przygotowała certyfikowana cukiernia  Podwieczorek, należąca do programu MENU BEZ GLUTENU

„Celiakia i co dalej?” – relacja ze spotkania w Poznaniu