Chleby z Przekreślonym Kłosem z nowej Pracowni BEZ Glutenu

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo Handlowe Monika Wróblewska prowadzi Pracownię BEZ glutenu, w której powstaje w 100% naturalne pieczywo bez glutenu dla osób, które zmagają się z różnymi nietolerancjami pokarmowymi.

Wyroby wyróżnia prosty skład, brak konserwantów, najwyższej jakości naturalne składniki, dodatek odżywczych ziaren. W ofercie objętej certyfikacją znajdują się 4 rodzaje chleba: zarówno pieczywo z ziarnami, jak i z nabiałem, tostowe, a także z płatkami owsianymi.

  • OATS-PL-137-001 Chleb Pyszny BEZ – nie tylko bez glutenu, ale także bez laktozy oraz innych alergenów, w wyglądzie i smaku bardzo podobny do tradycyjnego pieczywa.
  • OATS-PL-137-002 Chleb tostowy – pieczywo białe, idealnie nadające się tosty.
  • PL-137-003 Chleb jaglano-ryżowy – neutralny w smaku, dzięki mąkom, które nie posiadają intensywnego posmaku.
  • OATS-PL-137-004 Chleb owsiany ze słonecznikiem – ciężki, wilgotny chleb, składający się głównie z płatków owsianych i ziaren słonecznika.

Pieczywo Pracowni BEZ glutenu obecnie można nabyć jedynie na miejscu, w Murowanej Goślinie niedaleko Poznania:

  • Pracownia BEZ glutenu – Murowana Goślina, ul. Kochanowskiego 15
  • Wypiekarnia – Murowana Goślina, ul. Nowy Rynek 9
Chleby z Przekreślonym Kłosem z nowej Pracowni BEZ Glutenu