Aktualności
Ciacho bez Cukru Nowy Sącz w MENU BEZ GLUTENU
Ciacho bez Cukru, znajdujące się przy ul. Lwowskiej 35/2 w Nowym Sączu dołączyło do naszego programu certyfikacji miejsc bezpiecznych dla osób na diecie bezglutenowej MENU BEZ GLUTENU. Miejsce jest w 100% bezglutenowe.
Lokal specjalizuje się w produkcji słodyczy i pieczywa bez glutenu oraz bez dodatku cukru. Znajdą tu coś dla siebie osoby z celiakią, insulinoopornością i różnego rodzaju nietolerancjami pokarmowymi. Również diabetycy, weganie, sportowcy i wszyscy na dietach niskocukrowych, wysokobiałkowych i keto zjedzą w cukierni coś pysznego.
W menu są ciasta, torty, tarty, muffiny, eklery, ptysie, batony, monoporcje, lody oraz śniadania. Do tego można delektować się napojami gorącymi i zimnymi w najróżniejszych odsłonach, są kawy, herbaty, czekolady, shake’i i lemoniady. Aby ułatwić wybór, każdy produkt posiada etykietę ze składem, makro i alergenami.
Wszystko tworzymy z najwyższej jakości produktów dla tych, którzy dbają o siebie od środka i chcą cieszyć się smakiem bez wyrzutów sumienia – mówi właścicielka. – Przyjmujemy zamówienia na pojedyncze wypieki, torty i chleby oraz na słodkie stoły przy większych uroczystościach.
Ciacho można zjeść na miejscu lub zabrać ze sobą na wynos.
Uwaga: coraz więcej lokali sieci Ciacho bez Cukru dołącza do naszego programu MENU BEZ GLUTENU, ale nie wszystkie. Dlatego bezpiecznie można korzystać wyłącznie z tych, które zdobyły już nasz certyfikat. Aktualna lista znajduje się na naszej stronie menubezglutenu.pl.