Aktualności
Enfes Kebab z Warszawy dołączył do MENU BEZ GLUTENU
Enfes Kebab to pierwszy lokal w programie MENU BEZ GLUTENU oferujący bezglutenowy kebab w kilku rodzajach. Jesteśmy przekonani, że wiele osób na diecie czekało na taką informację, my też! Lokal mieści się przy ulicy Leona Berensona 37 na warszawskiej Białołęce.
Można tu zamówić kebab z kurczaka sprowadzanego z rejonów nadbiebrzańskich, z naturalnego chowu bez antybiotyków. Dla wielbicieli mocniejszych smaków jest kebab z wołowiny premium z dodatkiem baraniny. Obydwa mięsa przygotowywane są z naturalnych składników, według własnej autorskiej receptury przyprawowej. I oba cyklicznie poddawane są badaniom na zawartość glutenu. „Witamy Państwa w naszym kebabie. Miejscu, gdzie zjecie Państwo pysznego kebaba rodem z Turcji. Kurczaka i wołowinę z baraniną przygotowujemy ze szczególną starannością, używając receptur tureckich, wydobywając dzięki temu naturalny smak” – jak podkreśla właścicielka.
Na życzenie klienta kebaby podawane są w bezglutenowej bułce, na talerzu z sałatką i frytkami oraz w boksie. Już niedługo w ofercie będzie kebab w bezglutenowym lawaszu (cienkim bezglutenowym cieście).
Uwaga! W lokalu obecny jest gluten (w postaci pszennych tortilli i bułek). Standardowo do kebabu podawane jest pieczywo glutenowe, dlatego zawsze trzeba poprosić o wersję bezglutenową.