Good Food i Balviten zwycięzcami konkursu na Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2013 roku

8 czerwca 2013 podczas Gluten Free EXPO w Warszawie ogłosiliśmy wyniki naszego internetowego konkursu na Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe roku 2013.  Uczestnicy głosowali na swoje ulubione chleby, bułki i chrupkie pieczywo, konkurs trwał od 1 do 31 maja 2013. Zagłosowało ponad 900 osób na 1,2 lub 3 produkty w dwóch kategoriach: pieczywo tradycyjne i pieczywo chrupkie. Oto zwycięskie produkty:

Kategoria: Pieczywo tradycyjne:

  • I miejsce – Chleb królewski supreme (Balviten)
  • II miejsce – Chleb wiejski brązowy Smak Życia (Ultraeuropa)
  • III miejsce – Chleb wiejski jasny (Balviten)
  • Wyróżnienie – Kołacz poznański (Glutenex)

Kategoria: Pieczywo chrupkie

  • I miejsce – Solone wafle kukurydziane – extra cienkie (Good Food)
  • II miejsce – Wafle ryżowe w czekoladzie deserowej (Good Food)
  • III miejsce – Wafle ryżowe ze słonecznikiem (Sonko)

   

Można śmiało powiedzieć, że ze względu na ilość głosujących jest to miarodajne statystycznie badanie gustów i smaku bezglutenowych konsumentów pieczywa. Mamy nadzieję, że także cenna wskazówka dla firm.

Zwycięzcy producenci otrzymali od nas piękne szklane statuetki z wygrawerowanym laserowo znakiem przekreślonego kłosa oraz pamiątkowe dyplomy. Gratulujemy!

Wśród osób, które zagłosowały, podczas EXPO dzieci rozlosowały 10 atrakcyjnych nagród. Obecnie zgodnie z regulaminem potwierdzamy dane zwycięzców, ich listę wraz z otrzymanymi nagrodami opublikujemy w najbliższym czasie.

A oto jak rozłożyły się głosy na poszczególne produkty:

 

Bardzo dziękujemy Piotrkowi, który zadbał o nasz konkurs od strony technicznej.