Aktualności
MK Sushi z Warszawy w MENU BEZ GLUTENU
MK Sushi to nietypowe miejsce z japońskim jedzeniem, które właśnie dołączyło do programu MENU BEZ GLUTENU. Nie jest to lokal, lecz punkt typu wyspa mieszczący się w K&M Delikatesach przy ul. Wojskowej Służby Kobiet 2 na warszawskim Czerniakowie. Można tu zamówić na wynos sushi także w wersji bezglutenowej.
W MK Sushi można kupić na wynos różne rodzaje sushi, m.in. nigiri, hosomaki, futomaki, California rolls, zupy, sałatkę z wodorostów oraz tatara z ryby. Do przygotowywania wszystkich dań używa się tu składników wysokiej jakości, od zaufanych dostawców. Do sushi w wersji bezglutenowej używa się wyłącznie sprawdzonych bezpiecznych składników. Wszystkie dania przyrządzane są na miejscu, ze świeżych produktów.
Wersja bezglutenowa jest dostępna wyłącznie na życzenie. Zamówienia można składać telefonicznie lub na miejscu i są realizowane wyłącznie z własnym odbiorem.
To już drugi certyfikowany w ramach programu MENU BEZ GLUTENU punkt MK Sushi na mapie Warszawy. Pierwszy znajduje się także w K&M Delikatesach przy ul. Patriotów 193 w warszawskiej Radości.
Nie każda restauracja z sushi ma ofertę bezglutenową. Wiele składników kuchni japońskiej oraz dodatków do sushi zawiera w składzie gluten. Należy o tym pamiętać odwiedzając tego typu miejsca, które nie należą do programu MENU BEZ GLUTENU.