Aktualności
MONOPORCJA Pracownia tortów i deserów z Białegostoku w MENU BEZ GLUTENU
Lokal nie istnieje lub nie należy do programu MENU BEZ GLUTENU.
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z oferty Pracowni Tortów MONOPORCJA z Białegostoku, która właśnie przystępiła do programu MENU BEZ GLUTENU.
Takiego miejsca jak MONOPORCJA jeszcze w MENU BEZ GLUTENU nie było. Nie jest to kawiarnia, cukiernia, akademia kulinarna ani sala zabaw dla dzieci. Wymyka się wszelkim próbom jednoznacznego określenia. Czym zatem jest? Przede wszystkim jest to pracownia kulinarna. Przez cały rok można tutaj zamówić bezglutenowy tort – piękny i pyszny, bezglutenowe ciasta, artystyczne desery, słodki catering na wyjątkową okazję (ślub, konferencja itp). Pracownia organizuje urodziny dla dzieci w formie warsztatów kulinarno-cukierniczych – na miejscu w lokalu lub w domu klienta. Dziecko i jego goście robią własną bezglutenową pizzę, pieką i ozdabiają muffinki, przygotowują urodzinowy tort.
W MONOPORCJI organizowane są warsztaty i szkolenia, na których dorośli, dzieci lub dzieci wraz z rodzicami samodzielnie pieką i gotują przysmaki bez glutenu. Warsztaty mogą być zorganizowane w MONOPORCJI lub w innym wskazanym przez klienta miejscu.
W sezonie zimowym, kiedy głównie odbywają się warsztaty (również wyjazdowe), pracownia może być zamknięta, dlatego właścicielka prosi zawsze o wcześniejszy kontakt telefoniczny (tel. 692 541 262). W sezonie wiosenno-letnio-jesiennym w MONOPORCJI można zjeść ciastko lub deser, napić się lemoniady czy koktajlu ze świeżych warzyw i owoców, oczywiście z Podlasia – jednak zawsze konieczna jest rezerwacja stolika. Wszystkie produkty używane w pracowni są najwyższej jakości, w dużej części od lokalnych producentów z certyfikatem ekologicznym.
Zamówienia na wypieki bezglutenowe przyjmowane są telefonicznie w godzinach 9.00-18.00. Odbiór wyrobów odbywa się po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym. Dietę bezglutenową należy zawsze zgłosić przed zamówieniem.