Naleśnikarnia i pizzeria Johny Szalony w MENU BEZ GLUTENU

LOKAL NIE ISTNIEJE LUB NIE NALEŻY DO PROGRAMU „MENU BEZ GLUTENU”

Johny Szalony z Grodziska Mazowieckiego – wizjoner, artysta, który za cel postawił sobie stworzenie miejsca, w którym wszyscy będą mogli zjeść pysznie, zdrowo i bezpiecznie. Niezależnie od swoich preferencji żywieniowych, alergii pokarmowych czy schorzeń. Johny Szalony (pseudonim artystyczny właściciela:) sam ma dzieci chore na celiakię, więc zna temat bezpiecznej kuchni od podszewki.

Johny Szalony to miejsce serwujące pizzę i naleśniki, także w wersji bezglutenowej. Lokal znajduje się w Grodzisku Mazowieckim, przy ul. Montwiłła 41, w budynku basenu “Wodnik 2000”, na I piętrze.

Bogate menu zostało podzielone na strefy:

  • mięsna – skierowana do “wszystkożernych” gości,
  • bezmięsna – dla tych, którzy nie mają ochoty na mięso, idealne rozwiązanie dla wegetarian,
  • roślinna – zawiera wyłącznie składniki pochodzenia roślinnego, to rozwiązanie dla wegan, alergików,
  • bezglutenowa – dla osób chorych na celiakię, niespożywających glutenu z innych powodów,  lub po prostu szukających ciekawej alternatywy.

Bezglutenowe naleśniki u Johny’ego mają średnicę aż 40 cm! Są podawane złożone w rożek, polane autorskim sosem. Ciasto dostępne jest w kilku rodzajach: bezglutenowe oraz bezglutenowe wegańskie: na mące ryżowej lub   gryczano-szpinakowe (na mące gryczanej niepalonej).

Bezglutenowa pizza Johny’ego ma średnicę 32 cm i serwowana jest na cienkim cieście, według autorskiej receptury. Oczywiście nie brakuje tu także bezglutenowych deserów.

Jak powstają pizza i naleśniki bezglutenowe?

  • Ciasto na pizzę i naleśniki bezglutenowe powstaje na bazie certyfikowanych mąk bezglutenowych.
  • Pizza bezglutenowa wypiekana jest w osobnej komorze pieca.
  • Wszystkie dania bezglutenowe powstają w ścisłym reżimie technologicznym obowiązującym przy procesie przygotowywania potraw dla osób chorych na celiakię.
  • W kuchni Johny’ego używa się wyłącznie przypraw bezglutenowych, więc wszystkie sosy i dodatki są w 100% bezpieczne dla osób z celiakią.

W lokalu znajduje się zjeżdżalnia z kolorowymi kuleczkami – plac zabaw dla dzieci. Johny Szalony to miejsce przyjazne całym rodzinom.

Polecamy nie tylko fanom pizzy, ale też amatorom pływania – w przypadku tego lokalu można świetnie połączyć obie przyjemności 🙂

Zamawiając danie bezglutenowe należy poinformować obsługę o swojej diecie.

Naleśnikarnia i pizzeria Johny Szalony w MENU BEZ GLUTENU