Aktualności
NEWIN Słodycz pełna troski z Giżycka w MENU BEZ GLUTENU
NEWIN Słodycz pełna troski to lokal, którego właściciele tworzą kremowe lody na mleku kokosowym i sorbety – w 100% bezglutenowe i roślinne. To rodzinne miejsce stworzone z troską o najwyższą jakość i smak produktów:
„Obiecaliśmy sobie, że nigdy nie będziemy oszczędzali na walorach zdrowotnych, smakowych czy jakości i trzymamy się tego postanowienia każdego dnia. Robiąc lody malinowe kupujemy dwa kilogramy świeżych malin. Nasza znana „guma do żucia”, czyli pokrzywa-mięta to nic innego jak cięta mięta i sok z pokrzywy. Z kolei do naszych lodów czekoladowych robimy prawdziwą czekoladę” – mówią właściciele.
W NEWIN Słodycz pełna troski można napić się pysznej kawy z mlekiem roślinnym (kokosowym lub ryżowym), orzeźwiającej lemoniady ze świeżych cytryn i barwnych szejków. Wszystkie opakowania w lodziarni są biodegradowalne.
Lokal znajduje się przy ul. Żeglarskiej 4/U6, zaledwie 100 metrów od giżyckiej plaży.
W sezonie jesienno-zimowym, pomimo zamkniętego lokalu, wciąż można składać zamówienia na torty i lody.