Aktualności
Nowa mieszanka do wypieków od firmy Bezgluten
Firma Bezgluten wprowadziła do swojej oferty bardzo ciekawy produkt. To niskowęglowodanowa mieszanka uniwersalna do samodzielnego wypieku chleba, bułek, babeczek czy pizzy.
PL-089-270 Mieszanka Low-Carb Keto Multi Mix Gluten-free 250g
Mieszanka oprócz glutenu nie zawiera także: mleka, cukrów, drożdży, soi, tłuszczu palmowego, substancji zagęszczających, emulgatorów, sztucznych aromatów, składników GMO.
Tego typu produkt można stosować w diecie niskowęglowodanowej, ketogenicznej, zalecanej jako dieta odchudzająca lub dla chorych na cukrzycę typu 2. Ma niską zawartość węglowodanów (4,8 g), wysoką zawartość białka (18 g), błonnika (14 g), wartościowego tłuszczu roślinnego (9,5 g).
Mieszanka składa się z surowców o niskim indeksie glikemicznym oraz superfood. Są to: mąka kokosowa, z pestek dyni, z siemienia lnianego, a także nasiona lnu, błonnik z cykorii (inulina), białko jaja kurzego, białko grochu.
Można ją wykorzystać do wypieku chleba, pizzy, muffinek czy bułek. Upieczony z niej chleb zachowuje świeżość w kolejnych dniach. Przygotowanie go jest bardzo proste: wystarczy dodać wodę i zamieszać łyżką! Nie trzeba miksować, ugniatać, dodawać drożdży ani czekać aż wyrośnie. Piec w piekarniku.
Ten unikatowy na polskim rynku produkt można kupić w sklepie internetowym producenta.