Aktualności
Piekarnia WOLNA z Opola w MENU BEZ GLUTENU
WOLNA – piekarnia bezglutenowa OPOLE to kolejna lokalizacja piekarni WOLNA, która powstała w Poznaniu na początku 2018 roku. Lokal w Opolu znajduje się przy ul. Władysława Reymonta 12 i właśnie dołączył do programu MENU BEZ GLUTENU.
W WOLNEJ można kupić produkty nie tylko bez glutenu, ale także bez laktozy, mleka, jajek, dodatku białego cukru oraz innych składników. Do wypieków używa się tu tylko naturalnych składników najwyższej jakości, bezpiecznych dla osób na dietach eliminacyjnych.
WOLNA w zamyśle miała być miejscem, w którym od wejścia pachnie świeżo wypiekanym chlebem. Bardzo szybko okazało się, że pyszne naturalne pieczywo rodzi apetyt na więcej! Bułki, bagietki, ciastka, muffinki, ciasta, tarty, torty, wypieki wytrawne – pizza, tarty warzywne, słodkie bułki, cynamonki, brioszki, chałki, drożdzówki to kierunek, który musieliśmy obrać, bardzo szybko stając się miejscem, w którym osoby stosujące diety eliminacyjne mogą poczuć się „normalnie”, wybrać swoje ulubione smakołyki, bez konieczności pytania, czy to naprawdę nie zawiera glutenu – opowiada właścicielka piekarni.
WOLNA to piekarnia i cukiernia zarazem, połączona z bezglutenowym marketem, w którym można zaopatrzyć się w podstawowe składniki bezglutenowej kuchni, w szczególności własnej produkcji piekarni, a także produktów pochodzących od producentów zewnętrznych. WOLNA bardzo szybko stała się nie tylko punktem zakupów, ale także miejscem spotkań, rozmów, pełnym uśmiechu i zrozumienia.