Aktualności
Pierogarnia z Białegostoku w MENU BEZ GLUTENU!
Soodi Pierogarnia właśnie dołączyła do programu MENU BEZ GLUTENU! To miejsce, w którym smaki Podlasia przenikają się z aromatami Wschodu i Zachodu, a tradycja ręcznie robionych, domowych pierogów spotyka nowoczesną kuchnię.
Lokal znajduje się w Białymstoku przy ul. Jurowieckiej 19 lok. 1.
Dzięki Soodi nie musisz rezygnować z pysznych pierogów będąc na diecie bezglutenowej – mówi szef kuchni, który warsztatu uczył się m.in. od najlepszego kucharza w Danii, posiadacza gwiazdek Michelin, Bo Bech. – Czerpiemy inspiracje z wielokulturowości naszego regionu: wpływów litewskich, tatarskich czy żydowskich, a także z podróży po całym świecie, z których przywozimy unikatowe receptury. Nasze pierogi nie zawierają sztucznych ulepszaczy, chemii i półproduktów. Jesteśmy zwolennikami czystej etykiety. Wierzę, że podstawą dań są produkty najwyższej jakości, dlatego składniki do potraw kupujemy u lokalnych rolników oraz w małych, rodzinnych firmach, które wyznają podobne wartości.
Receptura ciasta na pierogi bezglutenowe dopracowana została bardzo skrupulatnie, dzięki temu ciasto jest delikatne i miękkie. Do wyboru są tu pierogi z mięsem, ruskie, ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tofu oraz z pieczoną gęsiną. Jest w czym wybierać!
Pierogi bezglutenowe są wytwarzane w oddzielnym, specjalnie przystosowanym do tego pomieszczeniu, z certyfikowanych mąk bezglutenowych. W lokalu wprowadzono specjalne procedury bezpieczeństwa, aby produkty bezglutenowe nie miały kontaktu z konwencjonalnymi.
W lokalu jest plac zabaw, dzięki czemu dzieci nie będą się nudzić a rodzice będą mogli spokojnie zjeść posiłek 🙂
Pierogarnia Soodi prowadzi również sprzedaż pierogów na wynos i z dostawą na terenie Białegostoku. Wystarczy zadzwonić lub wejść na stronę i zamówić gorące bezglutenowe pierogi do domu.