Bez glutenu nr 5
„Bez glutenu” nr 5 został wydany w listopadzie 2013 roku. Od tego czasu sporo się zmieniło. Przybyło firm licencjonowanych i restauracji czy pensjonatów z MENU BEZ GLUTENU. Ale warto do niego zajrzeć, by przeczytać m.in. o:
- nadwrażliwości na gluten, jak ją zdiagnozować?
- neurologicznych i psychiatrycznych objawach celiakii czyli o tym, jakie główne zaburzenia układu nerwowego mogą występować u osób nietolerujących glutenu: ataksja, migreny, epilepsja, neuropatia obwodowa, co jeszcze?
- objawach celiakii w jamie ustnej (uwaga, drastyczne zdjęcia)
- co zrobić, gdy musimy stosować kilka diet jednocześnie, a szczególnie kiedy oprócz celiakii chorujemy na cukrzycę?
- jak zadbać o to, by nasze dziecko mimo diety i celiakii było szczęśliwe?
- bezglutenowej Turcji i przepisach na typowe dania kuchni tureckiej w wersji bez glutenu
- bezglutenowej podróży do Indii