Bez glutenu nr 7
„Bez glutenu” nr 7 został wydany w grudniu 2015 roku, więc część zawartych w nim informacji nie jest już aktualnych. Od tego czasu życie „bezglutenowców” zrobiło się trochę łatwiejsze. Przybyło firm licencjonowanych i lokali z MENU BEZ GLUTENU.
Ale i tak warto zajrzeć do tego numeru, by przeczytać:
- rozmowę z profesorem Maciejem Kaczmarskim o tym jak walczyć z alergiami
- o zespole przeciekającego jelita – czy w ogóle istnieje?
- o diecie w alergiach pokarmowych
- czym zastąpić mleko i jak zrobić naleśniki i gofry bezglutenowe bez mleka i jajek
- jak zrobić chleb na zakwasie i na naturalnych mąkach
- jak gotuje Facet w Kuchni
- o glutenie w kosmetykach
Są też:
- relacje z podróży do Maroka, Irlandii, Paryża i pielgrzymki do Camino de Santiago
- relacja z Gluten Free EXPO III
- wskazówki jak radzić sobie gdy dziecko ma zieloną szkołę czy wycieczkę klasową
- i jeszcze inne ciekawe artykuły
Przyjemnej lektury!