„Pyszna zmiana, czyli moje życie bez glutenu”

Właśnie ukazała się książka Agaty Młynarskiej o jej zmaganiach z diagnozą nieswoistego zapalenia jelit oraz o przejściu na dietę bezglutenową i bezmleczną: „Pyszna zmiana, czyli moje życie bez glutenu”. Książka ukazuje się pod patronatem naszego Stowarzyszenia i z naszą recenzją na okładce, a część dochodu autorka przekazuje zaprzyjaźnionemu z nami Stowarzyszeniu J-elita. „To nie jest książka o kolejnej diecie cud. Chcę się podzielić z wami doświadczeniem, które zdobyłam przez ostatnie miesiące. Dzięki niemu zrozumiałam, że jedzenie to źródło naszego dobrego lub fatalnego samopoczucia – w zależności od tego, jak je traktujemy” – pisze Agata Młynarska we wstępie.

Przypominamy, że gościliśmy w programie autorki Świat się kręci (do obejrzenia tutaj). Wywiad z Agatą Młynarską ukaże się w najbliższym numerze naszego magazynu „Bez glutenu”, nad którym pracujemy i który trafi do członków Stowarzyszenia.

rsz_1mlynarska_oklejka rsz_mlynarska

Bezglutenowy catering podczas konferencji prasowej promującej książkę Agaty Młynarskiej zapewniała firma Catering dietetyczny LightBox, należąca do naszego programu MENU BEZ GLUTENU oraz Piekarnio-Cukiernia Margita.