Aktualności
Pyszny Catering w MENU BEZ GLUTENU
LOKAL CATERING ZAKOŃCZYŁ SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ.
Macro Bios Bar z Warszawy to catering zdrowej żywności, w którym posiłki przygotowywane są w oparciu o zasady makrobiotyki i Kuchni 5-ciu Przemian (Tradycyjna Medycyna Chińska) z nastawieniem na profilaktykę oraz zwalczanie chorób cywilizacyjnych. Hołdując zasadzie, że „jesteśmy tym co jemy” posiłki na cały dzień przygotowywane są z nieprzetworzonych składników w dużej mierze pochodzenia ekologicznego, na świeżo, bez konserwowania żywności (np. mrożenia, odgrzewania) i bez jakichkolwiek chemicznych dodatków, a obiad dostarczany jest na ciepło w jedno-osobowym termosie. Podstawą diety są pełne ziarna zbóż bezglutenowych, warzywa, rośliny strączkowe, glony, owoce, pestki i orzechy oraz cała gama aromatycznych przypraw. Kuchnia jest przede wszystkim wegetariańska i wegańska, jednakże we wtorki można wybrać wersję mięsną, a w piątki rybną. W menu często goszczą zapomniane warzywa, zioła i kwiaty jadalne (np. topinambur, pasternak, jarmuż, czarny bez, pokrzywa itp.). Brak w nich za to glutenu, nabiału oraz rafinowanych składników: białej mąki, cukru, soli, tłuszczów. Posiłki są zbilansowane aby dostarczały wszystkich potrzebnych składników odżywczych oraz energię życiową przy jednoczesnym utrzymaniu niskiego indeksu glikemicznego oraz niskiej zawartości tłuszczów dodanych, nie zapominając o tym, aby pożywność szła w parze ze smakowitością i ucztą dla podniebienia.
www.macrobiosbar.pl