Aktualności
Relacja – spotkanie świąteczne w Radomiu

Całe spotkanie i warsztaty kulinarne poprowadziła Pani Lidia Chrząstek, członek naszego Stowarzyszenia, socjolog medycyny i pedagog, która w radomskich szkołach i restauracjach prowadzi kampanię pod hasłem „Odżywianie dla mózgu”. Na początku spotkania przedstawiła wykład na temat roli magnezu w naszym życiu.

Dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionego ekologicznego gospodarstwa z regionu radomskiego uczestnicy otrzymali soki, z których jedna z grup zrobiła pyszny kisiel, a druga z soku buraczano-jabłkowego wykonała wspomniany barszcz z fasolą.

Bezglutenowcy z regionu radomskiego życzą Zarządowi i członkom Stowarzyszenia zdrowych, przeżytych w gronie rodzinnym, spokojnych i bezglutenowych Świąt Bożego Narodzenia.
Od Zarządu,
Asiu, bardzo Ci dziękujemy za organizację kolejnego wspaniałego spotkania w Radomiu. Przesyłamy najlepsze świąteczne życzenia.