Aktualności
Relacja z bezglutenowych warsztatów „Domowy fast food” w Puławach
W Puławach, w Klubie AMIK, 28 września 2019r. odbyły się długo wyczekiwane warsztaty „Domowy fast food”.
Uczestnicy dopisali, ich ilość zaskoczyła organizatorów. Było nas prawie 30 osób, w tym dorośli i dzieci. Dzięki temu nie zabrakło rąk do pracy i każdy mógł zmierzyć się z przepisami.
Bezglutenowe tortille oraz szybka pizza z patelni okazały się nie takie trudne do przygotowania, a przy tym bardzo smakowite. Dodatkowo, dzięki uprzejmości jednego z uczestników, dzieci mogły spróbować upieczonej na miejscu pizzy prosto z pieca. Dziękujemy!
Dodatkową atrakcją, zwłaszcza dla dzieci na diecie bezglutenowej, były przyniesione przez uczestników wypieki i przekąski. A najważniejsze dla nich było to, że mogły wszystkiego próbować bez obaw o dietę.
W spotkaniu uczestniczyli zarówno stali bywalcy, jak również osoby nowo zdiagnozowane. Na warsztaty przyjechały osoby ze Świdnika, Radomia, Lublina, Dęblina, Puław, a nawet z Warszawy.
Całe wydarzenie jednak nie mogłoby się odbyć, gdyby nie przychylność Pani Beaty Biaduń-Sierockiej, Kierowniczki ODK AMIK, która po raz kolejny udostępniła nam pomieszczenia klubu. Serdecznie dziękujemy!
Małgorzata Sawczuk, organizatorka spotkania, członek Stowarzyszenia