Aktualności
Relacja z warszatatów dla studentów – Łódź
29 stycznia 2012 w pracowni technologii żywności Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu odbyły się łódzkie warsztaty kulinarne pod hasłem „Pieczemy chleb bezglutenowy”. Udział w warsztatach brali studenci III roku dietetyki. Podczas warsztatów piekliśmy m.in. bezglutenowy chleb z pestkami dyni, siemieniem lnianym, kminkiem i cebulą. Studenci wymieniali doświadczenia kulinarne oraz dyskutowali na temat stosowania diety bezglutenowej. Na koniec odbyła się degustacja przygotowanych wypieków, które udały się wyśmienicie, były smaczne i pięknie wyglądały, a przede wszystkim cudownie pachniały.
Bardzo dziękujemy pani dr inż. Annie Sztekmiller-Szymańskiej, która gościła nas w pracowni technologii żywności Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi i poświęciła nam swój wolny czas.