Relacja z warsztatów kulinarnych – 18.02.12

18 lutego 2012 na SGGW w Warszawie odbyły się nasze kolejne warsztaty kulinarne dla zaawansowanych w stosowaniu diety bezglutenowej. Udział wzięło ponad 30 osób.

Piekliśmy chleb owsiany (oczywiście z owsa bezglutenowego) i próbowalismy upieczony wcześniej chleb razowy. Smażyliśmy pączki i piekliśmy pizzę oraz muffinki i wytrawne bułeczki z amarantusa. I oczywiście degustowalismy wszystkie wypieki na bieżąco. Kolejne kromki, ciastka i kawałki pizzy znikały z talerzy z szybkością błyskawicy;)

Przepisy z warsztatów zamieścimy na naszej kulinarnej stronie www.kuchniabezglutenowa.pl.

Bardzo dziękujemy dr Ewie Lange za udostępnienie sali i pomoc podczas warsztatów oraz naszym wspaniałym koleżankom, które przygotowały i prowadziły warsztaty: Grażynie Konińskiej i Paulinie Sabak.
Bardzo dziękujemy panu Markowi Kubarze z firmy Ekoprodukt za próbki do degustacji oraz amarantus do wypieków. Dziękujemy również firmie Schär za bezglutenowe mąki do chleba i słodkich wypieków oraz piękne bombonierki dla uczestników, a także firmie Raisio za produkty z owsa bezglutenowego marki Provena.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom warsztatów za udział, zaangażowanie i możliwość spotkania i ciekawe rozmowy. Serdecznie zapraszamy na następne nasze warsztaty i konferencje.

Małgorzata Źródlak, Anna Marczewska

Więcej zdjęć z warsztatów