Aktualności
Relacja z warsztatów w Katowicach – 20.04.2016
20 kwietnia w siedzibie Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach miały miejsce kolejne warsztaty kulinarne.
Wspólnie przygotowaliśmy pyszne i zdrowe dania bezglutenowe: krem z papryki i pomidorów, chleb gryczano-amarantusowy, bułki amarantusowe, nutellę z awokado i banana, naleśniki gryczane, pasztet z fasoli, kokosowe bounty, puddingi jaglane oraz bezy. Przy 4 stanowiskach, każda grupa z ogromnym zaangażowaniem podjęła wyzwania kulinarne. Korzystając z okazji uczestnicy poznawali się bliżej oraz pogłębić tajniki kuchni diety bezglutenowej. Każde danie musiało być odpowiednio „przystrojone” by kusiło oko. To również jest bardzo ważne. Zostało nam tyle, żeby uczestnicy mogli zabrać co nieco do domu 🙂
Justyna Bajgrowicz-Biegun
Od Zarządu:
Justyno, bardzo dziękujemy Tobie za zorganizowanie smakowitych warsztatów.