Relacja z warsztatów w Katowicach – 20.04.2016

male42male820 kwietnia w siedzibie Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach miały miejsce kolejne warsztaty kulinarne.
Wspólnie przygotowaliśmy pyszne i zdrowe dania bezglutenowe: krem z papryki i pomidorów, chleb gryczano-amarantusowy, bułki amarantusowe, nutellę z awokado i banana, naleśniki gryczane, pasztet z fasoli, kokosowe bounty, puddingi jaglane oraz bezy. Przy 4 stanowiskach, każda grupa z ogromnym zaangażowaniem podjęła wyzwania kulinarne. Korzystając z okazji uczestnicy poznawali się bliżej oraz pogłębić tajniki kuchni diety bezglutenowej. Każde danie musiało być odpowiednio „przystrojone” by kusiło oko. To również jest bardzo ważne. Zostało nam tyle, żeby uczestnicy mogli zabrać co nieco do domu 🙂

Justyna Bajgrowicz-Biegun

male2 male4 male18 male20 male24 male34 male35 male37 male45 male48 male49

male56

Od Zarządu:

Justyno, bardzo dziękujemy Tobie za zorganizowanie smakowitych warsztatów.